martes, septiembre 12, 2006

 
11-S- LA DIADA COM A PUNT DE PARTIDA D'UNA SOCIETAT CATALANA PLURAL I EMPRENEDORA

Ahir va fer 5 anys del major atemptat islamista de la història. George Bush recordava la necessitat d'acabar amb el terrorisme islàmic i amb les dictadures que li donen suport o fins i tot amenacen de practicar-lo, o sino ens trobarem d'aquí uns anys amb ple de països que violen els drets humans i a més, tenen a punt armes nuclears (cosa de la que no se n'amaguen països com Iran, país per cert que té tot el dret de posseir-les, malgrat les amenaces; segons paraules del mateix Felipe González- de fet ell també utilitzava armes i diners públics per ordenar els assassinats de simpatitzants i militants d'ETA i el seu entorn).

A Catalunya vivim l'11-S de manera diferent, perquè coincideix amb la Diada. Aquest any ha estat el primer en molts anys que el Partit Popular participàvem en els actes de la Diada a Tordera. La darrera vegada ho va fer la Junta Local que encapçalava Eva Carrión i que malahoradament no va aconseguir representació a les eleccions municipals de 1999.

Juntament amb la resta d'entitats, partits polítics i l'Ajuntament vam fer l'ofrena floral a Lluís Companys, enmig dels aplaudiments del públic assistent a l'acte.

Després d'això l'alcalde va fer el Parlament Institucional, el qual segurament va sobtar a totes aquelles persones que ens considerem liberals. L'Alcalde va dir que si bé eren importants els temes que afectaven directaments a les persones (polítiques socials, economia, inmigració, etc), la pàtria i la nació hi eren a sobre. No puc entendre com un territori que no és res sense les persones que hi vivim pot estar per sobre d'aquestes.

Les necessitats reals de les persones és la base en la qual ens hem de basar per treballar, i no pas sobre fets històrics que ara per ara no ajuden a solucionar cap problema. És doncs que s'ha de treballar en base a la societat catalana actual, que és plural (i no només nacionalista) i aprofitar la Diada i tot tipus de celebracions per tal de sentar les bases d'una societat catalana que vol viure en llibertat, amb benestar i que treballa amb empenta per solucionar els veritables problemes de la persones, els quals no són identitaris, sino que són econòmics i socials.

Comments:
Hola Xavi!

A Caldes, també per primera vegada, el PP va fer ofrena amb la Marta López al capdavant. Em va agradar perquè això és símbol de normalitat i convivència. És molt trist que el PP no pugui fer ofrena al Monument de Rafael Casanovas per culpa d'alguns incívics i poc respectuosos de la llibertat d'expressió. A Caldes el PP va fer ofrena amb total normalitat i amb un públic totalment respectuós.

salutacions!
 
Hola Marc, ho he llegit abans al teu bloc.

Tot i que tots els partits tenim una diferent visió de la diada, no per això deixarem de participar en una festa en la que ja he dit, ha de ser un punt de partida o un dia de reflexió per tal d'impulsar una Catalunya de persones.

Una altra cosa és quan ens xiulen o fins i tot, com ha passat algun any a Pineda intentin agredir a regidors i militants del PP.

Afortunadament tant a Caldes com a Tordera, això no ha passat, sino tot al contrari.
 
bones a tothom , numés vulia dir wue si el Partit Popular no va rebre xiulets el dia de la diada, quan el seu representan Xavi Martin va fer l'ofrena a Lluis Companys va ser per que encara k gent del seu partit no ho pensi hi ha gent respectuosa d'altres partits, i només per veure la intenció de voler col·labora en una festa que es d tots, van respectar que es fes la entrega de l'ofrena sense incidents, ni xiulets ni agressions com bé diu que va pasar a Pineda un any. Només era dir això i dir també que igual que s'ha respectat al Partit Popular en aquest acte esperem que vaji prenen exemple i aprenguin ells també a respectar les opinions, actes sense importancia o altres casos de partits politics de Catalunya que ha diferencia no han sigut respectats per el Partit Popular.
Gracies i Visca Catalunya!!
 
Hola, Xavi i Marc!
Haig de reconèixer que al principi estava una mica tensa per el fet de rebre algun crit o qualsevol altre acte incívic; a més, a primera hora del matí el monument a Companys va aparèixer tot tacat de pintura, i gràcies a la ràpida actuació de la brigada a l'hora de l'acte estava la pedra i la placa neta.
També estic molt contenta de que tot pogués anar d'allò més bé, amb total normalitat i respecte de cara a tots els partits i entitats que vàrem fer la ofrena floral. Caldetes i Tordera han de ser un exemple per els municipis en els quals no hi va haver tanta pau en l'acte de la Diada.
 
Hola:
El PPC y la Catalunya de las personas han evolucionado a positivo y sería todo un error silbarles por cómo piensan.

De cara a la Catalunya post 1N lo mejor que le pude pasar es que al fin haya consellers del PPC y el partido se normalice como en el resto de España y un gobierno CIU+PPC encarnaria de verdad la solución a los problemas de los ciudadanos y no el nefasto tripartito o un sucursalista Montilla.
 
Bones, estic una mica sobtat i casi indignat, de que la gent no us foti fora, ni us xiuli a les ofrenes florals a Rafael de Casanoves ( no pas Lluís Companys, a no ser que a Tordera, aneu tant despistats que barregeu els termes).

Doncs es una mica cínic que els hereus polítics d´aquells espanyols i catalans botiflers que l´11 de setembre van assaltar la ciutat de Barcelona i van matar Casanoves ( encarregat de la defensa de la ciutat) avui li retin homenatge.

La Diada i l´ofrena floral, es només pels catalans que realment senten la història i reten homenatge als seus herois, que moriren defensant la llibertat de Catalunya.

I de passada, dir-te que sóc Pinedenc i que al meu poble ja heu entès que no és el vostre dia, ni la vostre festa.
I per si ho dubtaves, deixem dir-te que de català no si neix, si no que s´en exerceix.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?