viernes, agosto 25, 2006

 
FESTA MAJOR

Com la majoria sabeu aquests dies estem de Festa Major a Tordera. Dimecres a la nit, els bombers voluntaris de la localitat van realitzar el pregó. Abans, però, la Colla de Diables va fer el tradicional Correfoc. Al finalitzar el pregó una orquestra va amenitzar la nit fins que aproximadament a les dues, va començar la discomobil, amb la novetat afegida enguany d'unes barraques al mirador de la Plaça de l'Esglèsia.

La nit del 23 al 24, sempre s'allarga perquè a les 8 es fa la despertada popular i després la xocolatada a la Plaça de l'Esglèsia. És per això que al clarejar la discomobil encara estava en marxa i el consum d'alcohol va fer alterar un grup de persones que es van barallar, centrant-se la baralla a prop del Parc de la Sardana. Ja durant la nit s'havia produït algun incident, que probablement va desencadenar en allò. I no és el primer cop que passa en alguna de les festes que es fan a Tordera. Ara bé, la majoria de comentaris que es varen sentir van ser d'una actuació tardana de la policia i poc eficaç. De cara a altres ocasions (i aquesta nit en pot ser una amb el Cercatasques i les barraques i discomobil posteriors) seria bo que la policia actués ràpidament detenint a aquells que causen aldarulls perquè la resta poguem disfrutar de la festa.

Tornant al programa d'actes, es va fer la xocolatada amb la participació de nens amb les seves famílies i de joves que encara havíem d'anar a dormir. Baixàvem de la plaça de l'esglèsia quan vam veure una taula muntada preparada per les inscripcions de la Cursa del Cós. No sé qui va ser, però algú va fer la proposta d'apuntar-nos-hi. I efectivament ens hi vam inscriure. Érem 5 participants (n'haguessin estat 2 si els meus amics i jo no hi haguéssim anat, tot i que n'haguéssim estat més si la majoria no hagués anat a dormir abans). Tot seguit entrega de premis, ja que el germà petit d'una amiga havia quedat segon en una altra categoria i un altre amic havia quedat a la segona posició a la categoria 16-20 que era en la què havíem participat.
Eren ja les dues i volíem dormir, però primer de tot vam dinar (dos de nosaltres, l'altre s'havia adormit mentre es feia el menjar). A la nit de dijous, concert de grups locals, bàsicament per poder descansar una mica entre festa i festa. Per cert, que també es va ficar la primera pedra del Pont de Ferro, projecte polèmic amb el qual hi creiem per la seva funcionalitat si es duen a terme els passos que es volen seguir.

Que passeu bé els dies que queden de Festa Major.

Comments:
bona festa major Xavi !
 
espero que haigais tenido una BONA FESTA MAJOR y que haigais descansado para cojer fuerzas ya que nos espera un año un poco ajetreado, pero bueno lo dicho
UN SALUDO.
RUBEN CARROZA
 
Marc gràcies. Per cert quan es la festa major de Caldes?

Ruben, gracias, espero que tu también. Un año ajetreado en el que espero que sea la hora de las personas (si me permites semiplagiar vuestro eslogan), pero sobretodo que tengamos todos los partidos un debate enriquecedor y de propuestas para Tordera en las elecciones municipales de Mayo.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?