miércoles, julio 19, 2006

 
VIOLÈNCIA DOMÈSTICA
Aquest matí llegia això a la web de Ràdio Tordera:

"QUATRE CASOS DE VIOLÈNCIA DOMÈSTICA EN UN CAP DE SETMANA. SEGONS FONTS DE LA POLICIA LOCAL DE TORDERA, DOS D'ELLS HAN ACABAT AMB LA DETENCIÓ DE L'AGRESSOR

Quatre casos de violència domèstica en un cap de setmana. Segons fonts de la Policia Local de Tordera, entre dissabte i diumenge s'han registrat quatre situacions d'agressió a la parella. Dos d'elles han acabat amb la detenció de l'agressor, mentre que els altres dos s'han tancat sense cap arrest. Una de les detencions ha tingut lloc aquesta passada nit, just després de l'agressió i l'altra, quan s'ha localitzat l'autor dels fets. A hores d'ara els dos detinguts estan pendents de passar a disposició judicial."

Des de totes les Administracions s'ha de mirar de posar sol·lució a aquest problema. És evident que cadascuna d'elles haurà d'actuar en funció de les seves competències i de les seves possibilitats. Ara bé, en assumptes com aquest cal una bona coordinació i col·laboració entre administració estatal, autonòmica i local.

Què podem fer des de l'àmbit local? Es poden dur a terme diverses actuacions que possibilitin a aquestes dones una millor qualitat de vida. A més d'assistència psicològica cal dotar a les afectades de recursos per començar una nova vida allunyada de qui les maltracta. És necessari que l'Ajuntament de Tordera possibiliti almenys un pis a aquestes dones de manera temporal (la possibilitat de compartir-lo per tal de conviure i ajudar-se mutuament pot ser una opció positiva). També fora bo ajudar-les a trobar una feina estable.

Per tal de prevenir l'Administració local ha de possibilitar un ràpìd desplegament de la dotació policial quan aquesta es requereixi. Al Partit Popular també considerem necessaris cursos de rehabilitació per a maltractadors amb la col·laboració de l'Administració autonòmica ja que aquesta té més experiència.

Són propostes que sempre hem considerat indispensables per a solucionar (des de l'àmbit local) o si més no paliar aquest greu problema de la societat. Aniria siguent hora que es comencin a dur a terme abans no sigui massa tard.

Comments:
Hola XAVI yo soy de una asociación de la dona y me gustará que de vez en cuando las personas como tu dieran algún toque mas ala sociedad, por que esto de los malos tratos no le veo fácil solución y cada DIA mueren mas mujeres y se quedan mas familia desgarrada esos hijos que ya nunca mas confiarán en las personas que les dice esto se va arreglar, yo cuando me levanto solo pido que no halla mas casos es un pena que las mujer solo por el echo de ser mujeres tengamos que pagar tan alto precio en la sociedad mas bien machista, mi no me vale el que digan que están enfermos ,animo adelante haber si conseguimos algo mas un saludo ENCARNA
 
Hola Encarna, gracias por tus palabras. Sé que la solución al problema es difícil, pero las Administraciones tienen que tirar adelante proyectos para reducir tanto como sea posible las muertes y las palizas a las mujeres que son asesinadas o maltratadas solo por el hecho de serlo.

Un saludo.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?