lunes, junio 19, 2006

 
3 ANYS PERDUTS

Ahir la meitat de la població de Catalunya es va quedar a casa o se'n va anar a la platja (va fer ús del seu temps lliure, matèria que ara ja no és de les persones, sinó de la Generalitat).

La classe política catalana, ja prou desprestigiada, encara ho ha quedat més, essent incapaç d'atreure l'atenció dels catalans, en un projecte que no ha solucionat res i ens ha fet perdre tres anys.

En la situació actual, no és bo adormir-se. L'economia avança i el procés de globalització ha de ser afrontat amb garanties. Catalunya ha perdut, també, tres anys en aquest aspecte. El tripartit no ha fet ús de les seves competències (què farà ara que en té més, a part de poder col·locar a gent dels respectius partits?).

Un Estatut que no ha interessat a la gent, i que malgrat ser vàlid i aplicable si el Tribunal Constitucional no diu el contrari (és una eina de l'Estat de Dret assegurar que les lleis siguin constitucionals) no compta amb la legitimació que alguns organismos donen com a mínima. Per exemple, la Unió Europea demana el 55 % de participació. Cal recordar a més les paraules de José Luis Rodríguez Zapatero, considerant no prou legítima la participació de menys d'un 51 % en un referèndum.
La resta de líders polítics, com per exemple, el President Maragall volien un 50 % de participació per poder valorar bé els resultats.
CiU fins i tot va anar més lluny, quan l'any passat va presentar una Proposició de Llei segons la qual es necessitaria un 50 % de participació per a donar per vàlid un referèndum.

No obstant això son paraules que se les ha emportat el vent. L'Estatut, no queda desligitimat jurídicament (de moment), però sí políticament, i per tant demanem a José Luis Rodríguez Zapatero que es replantegi aquesta nova idea d'Espanya que no sembla agradar gaire. Li demanem, ni que sigui, una reflexió.

Pel que fa als resultats, s'ha de constatar que on hi ha més NO és a localitats amb forta presència del Partit Popular (Castelldefels, Vielha, Tarragona, Salou, l'Hospitalet). D'aquesta manera comprovem que hem fet arribar els nostres arguments als votants i això ens satisfà.

Pel que fa a Tordera, una curiositat que ens ha de fer reflexionar de cara al futur més inmediat, i que ja apunta el regidor d'ERC Bernat Costas al seu
blog, i és que a Tordera el cens ha augmentat considerablement en un any. Aquest augment de població ha d'anar acompanyat d'un augment dels serveis i de les infraestructures municipals, i això és quelcom que treballarem i molt des del Partit Popular en vistes a poder presentar propostes i projectes que ajudin a créixer Tordera també en serveis i no només en població.

Comments:
Este Estatut ha sido la mayor pérdida de tiempo desde que en Catalunya se reinstauró la democracia.

El PSC aunque diga que el triunfo es arrollador,cosa cierta,no puede ocultar que la mitad de la población catalana ha pasado olímpicamente del proceso,nada de clamor por la reforma estatutaria.

El PP ha salido muy quemado de este proceso,aunque el resultado no ha sido del todo malo.

ERC se ha dado cuenta que por muchas llaves que enseñe Carod son un partido minoritario.

Catalunya pierde porque tiene un marco político que sólo apoya el 35% de la población.

España pierde porque si se aplica el Estatut dejará de ser un Estado viable.

Al final quien gana aquí son CiU y Artur Màs.

Hemos tirado una legislatura entera debatiendo tonterías,y creando un clima de intolerancia en Catalunya,el otro día comenté a un amigo de la universidad que a mi me caía bien Josep Piquè y me dijo que si era nostálgico del franquismo.

Le doy las gracias al PSC por organizar una reforma política contra un partido político.
 
Quan a la constitució europea no vau movilitzar ni cristo no vau dir ni piu de tota aquesta demagògia.
 
La Constitució Europea no té la importància legal que pugui tenir una llei de convivència com un Estatut i una Constitució.
 
Publicar un comentario<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?