sábado, febrero 11, 2006

 
VIA JOVE I LA POLÍTICA JUVENIL EFECTIVA

Després dels exàmens, dos dels quals s'han fet en dissabte (¿?), torno a l'activitat blocaire. Ho faré parlant d'un butlletí Jove del PSC de Tordera que he trobat a Internet.

Es tracta d'un butlletí, que anirà inclòs a la revista bimensual de l'agrupació, i que tracta de joves. En la seva primera edició, que encara no hem rebut a les cases del poble, es critica com no podia ser d'una altra manera al Partit Popular (i això que no estem al govern). La crítica en tant que fos constructiva és bona, el problema és quan és destructiva i fins i tot insultant.

Com ja sembla habitual a l'agrupació socialista de Tordera es posa en dubte la legitimitat del vot de les persones que el depositen en Mariano Rajoy: "el dubto (l'enteniment) de la gent que els vota". ¿Què passa, que el vot que no és seu no compta per res?. Doncs mirin, en un sistema democràtic és igual de vàlid el vot del PSOE, del PP i d'ERC. Potser se senten incomòdes en defensar el pluralisme de la societat, però els hi recordo que és un dels valors a defensar per la Constitució espanyola (potser és que ja no la tenen en consideració) que si no m'equivoco segueix vigent.

Des de la secció local del Partit Popular de Tordera, demanem una rectificació pública de l'agrupació socialista demanant disculpes als votants del Partit Popular i en general a tota la població per posar en dubte la legitimitat del seu vot.

Si entrem en el contingut de l'article hi ha coses, que no hi puc estar d'acord. La primera fa referència a un tema clau i molt positiu dins la llei d'Educació que volíem dur a terme el Partit Popular. Es tracta del tema de les sortides un cop finalitza l'etapa de segon d'ESO, és a dir, als 14 anys. El Partit Popular proposa, que aquells joves que no estiguessin interessats en seguir els seus estudis i que ara hi estan obligats (amb el que això comporta; absentisme, fracàs escolar, etc.) poguessin formar-se de forma professional. Això comporta que els joves facin allò que realment els agrada i realment ho facin bé. Però això al PSC no ho entenen així.

Des del Partit Popular de Tordera, impulsarem polítiques juvenils destinades a que tots aquests joves que ara per ara, hagin de marxar de Tordera en molts casos si volen estudiar una formació professional, ho puguin fer al seu poble. Impulsarem la creació d'una escola taller, per tal de formar a tots aquells que vulguin i que actualment han de marxar a Calella o Girona per citar alguns casos.

A més, parlarem amb empresaris locals per tal de que ofereixen contractes en pràctiques a tots aquests joves un cop hagin assolit un cert nivell de formació.

Aquests són algunes de les nostres propostes de política juvenil, perquè parlar de joves és parlar de treball o habitatge, i no només de festes.

Comments:
Hola Xavi,
primer de tot espero que hagin anat molt bé els exàmens.

Bé, confiant que has interpretat bé la notícia del butlletí al que fas referència... deu n'hi do, no? Això de ficar-se amb els votants dels altres partits no crec que sigui gaire correcte i, a més, se't pot tornar en contra. Per cert, independentment que pugui estar d'acord o no amb les polítiques del PP, valoro positivament les teves/vostres ganes de treballar pel poble de Tordera. Ganes i il.lusió és el que els falta a molts dels nostres polítics!
 
Sí, han anat bé, ara falta esperar les notes.

El butlletí socialista ja ha sortit, i considerem que l'agrupació local del PSC hauria de demanar disculpes per questionar i ofendre als votants del PP.

Malgrat que jo defensaré que tothom pugui seguir donant la seva opinió, aquesta a vegades ofèn i creiem necessari que es disculpin.
 
Rajoy reconeix que el castellà no està perseguit a Catalunya. El president del PP, Mariano Rajoy, ha contestat amb un "no" a la pregunta de si "el castellano está perseguido" durant una entrevista a La nit al dia de TV3. "Aquí hay un bilingüismo pefecto", ha afegit malgrat les reiterades denúncies d'Ángel Acebes o Eduardo Zaplana.
 
Hi ha un bilingüisme perfecte a la societat. El que ha de fer l'administració es tenir això en compte, i aplicar-ho en les seves polítiques.
 
I com és que no vau aplicar vosaltre quan governaveu?
 
Porque se trata de una llei del Parlament de Catalunya.
Si el PP estigués al Palau de la Generalitat segur que faria una llei bilingüísitica.
 
Exacte. Aquests dies he estat recollint firmes a favor del referéndum, i molta gent m'ha dit que està farta de que no es facin lleis d'igualtat lingüística, ja que la societat és bilingüe totalment.
 
Un bilingüisme perfecte? Si us plau, no dieu tonteries. No existeix un bilingüisme perfecte. I qui ho ha dit això? Un senyor que va en contra de tots els Instituts i Acadèmies que estudien les llengües quan diu que el català i el valencià són llengües diferents? Deu ni dó... Si el senyor Francisco Franco (en pau descansi) veiés això clavaria un gec als Zaplana, Rajoi, Acebes i companyia...perquè fins i tot ell reconeixia la unitat de la llengua catalana.
I això del bilingüisme perfecte: sempre que dues llengües es troben en conflicte, una s'acaba imposant sobre de l'altra i, finalment es dóna un procés de substitució lingüística, que és el que s'ha estat evitant a Catalunya des del retorn de la democràcia (no ho hem pas fet matant ni prohibint les llibertats com els de l'extrema dreta franquista, no, sinó aplicant lleis que han estat aprovades democràticament).
Per tant, poso en dubte (i ho crec realment) el nivell intel·lectual de certs grups del Partit Popular i dels seus votants, que es deixen portar pel populisme (activitat exercida pels líders de l'extrema dreta nacionalsocialista, feixista i franquista amb l'objectiu d'aconseguir votants).
 
Quina necessitat hi ha d'imposar una llengua, poguent deixar triar a la gent?
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?