viernes, enero 27, 2006

 
PLE ORDINARI: N-II COM A TEMA CENTRAL

Ahir a les 9 del vespre, va començar el Ple Ordinari de l'Ajuntament de Tordera al qual vaig assistir. Va haver-hi una gran assistència de públic, la majoria veïns de Mas Móra, afectats pel desdoblament de la Nacional II.

La opció proposada per Tordera, per la Plataforma Salvem Jalpí i per part del consistori de Blanes (l'únic que s'hi oposava era en Joan Puig, d'ERC) i que el Partit Popular ( Cal recordar que aleshores era el govern del Partit Popular qui governava, el qual va recolzar aquest traçat.) considerava i considera com la més apropiada (Manuel Ibarz ja ho va dir l'any 2003), no és la única, ja que a Blanes han canviat d'opinió presionats per Joan Puig.

Ara és el moment de fer entendre que hi ha una cosa que en cas de fer-se seria d'una irresponsabilitat molt alta. Es tracta de l'expropiació de cases. Cap veí de la zona s'hauria de veure afectat més del que ja s'hi veurà per la nova carretera. És doncs moment de felicitar als grups municipals de Tordera per la votació d'ahir (a favor de les alegacions presentades en relació a l'estudi informatiu i estudi d'impacte ambiental que s'ha fet), però també és moment de demanar-los fermesa i presió als seus grups parlamentaris. També fora bo demanar un aclariment a ERC. És l'hora de treballar per les persones. Amb un govern del PP no haurien sorgit aquests problemes perquè la nostra proposta era la de recolzar aquell traçat que una gran majoria (excepte ERC-Blanes) defensava.

Però no només d'això es va parlar al Ple. El regidor del MAT,
Jordi Pérez va dimitir per motius professionals i personals.

A l'apartat de precs i preguntes, el públic va tenir una especial importància, sobretot per les exposicions fetes per diversos veïns de Mas Mora, l'últim d'ells reclamant que no se'ls oblidés en el que a serveis es refereix.

Es va parlar també de civisme, i es va a fer com a conseqüència de la campanya "Tordera x Tots" que es farà durant el proper any.
Una dona del públic, va fer un prec, demanant més implicació en aquest tema i denunciant la falta de valors de la societat actual i la necessitat d'impulsar-los (va destacar el treball pels altres a canvi de res i l'esforç personal).

Per últim, voldria també comentar el prec i la pregunta que vaig realitzar. Com a conseqüència de la queixa d'un ciutadà de Mas Mora, vaig fer un prec demanat més presència policial tant a Mas Mora com a Sant Daniel. La pregunta, estava centrada en els contenidors soterrats (el Mat ja havia fet una pregunta similar); demanava quins eren els criteris de col·locació d'aquests, perquè he vist fotos on els contenidors estaven davant d'una casa on hi viu gent. Des del Partit Popular de Tordera seguirem escoltant i defensant tot allò que els ciutadans ens exposin, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida de tots i totes.

Comments:
Hola Xavi,

he posat unes imatges als enllaços del meu blog. Com que no he trobat cap foto teva, t'he posat la imatge d'un interrogant. Espero que no et molesti. Si vols que canvii la imatge, digue-ho.

Salutacions.
 
No, al contrari. Gràcies per enllaçar-me. Quan tingui una foto te la passo.
 
Populisme........ quin fàstic!!.
 
No, simplement treballar per la gent.

Populisme és quan s'enganya a la gent fent-la creure en un ens superior (territori o raça).
 
Allò que feia en José Mari?Ah, d'acord, ja ho entenc.
 
En "José Mari" i això ho pots comprovar sempre ha defensat el dret dels ciutadans per sobre de drets col·lectius, els quals alhora unifiquen a les persones.

Les persones són com són i ja està, i no se'ls pot fer canviar de forma injusta, per mantenir drets anclats en el passat, que poden semblar molt macos, però quan es possen en pràctica recorden a règims afortunadament superats.
 
Quan parlava de suprimir "getos culturales e identitarios" també?
 
Explica'm això si us plau.
 
http://www.elpais.es/articulo_buscador.html?xref=20030120elpepinac_1&type=Tes&anchor=elpepiesp&d_date=20030120
 
José María Aznar proclamó ayer que sólo el Partido Popular es capaz de "garantizar la estabilidad" de España y que es el único que tiene "una idea de España que la mayoría de los españoles comparte". También reclamó para el partido que preside la exclusiva en la defensa de "una España fuerte, servida por instituciones fuertes", concebida como "una nación plural" pero "donde nunca tengan cabida los guetos culturales e identitarios". Y aseguró que sólo el PP apuesta por la "cohesión social y territorial". Por todo eso, y porque es el único "capaz de hacer una política eficaz cercana a las personas", Aznar concluyó, al clausurar la convención de preparación de las elecciones del 25 de mayo, que el PP es el "centro reformista".

Concebuda com una nació plural, però sense guetos identitaris (que divideixen).
 
Jo sóc un gueto cultural?Hem vol matar o algo?
 
Gueto cultural entès com a quelcom superior amb finalitats excloents.
 
M'he de donar per eludit?
Si jo em considero superior a tu, que m'hi sento perquè no estic a favor de provocar guerres com l'Iraq, vol dir que em mataràs?
 
Tu si que formes un gueto cultural i identitari diferent a la resta dels catalans.
Forgerem una Catalunya forta i cohesionada, a on la gent dels guetos (com tu) no hi tinguin cavuda.
Apostarem per la cohesió territorial amb les illes i el País valencià.
Els Països catalans, serem una nació prospera i solidària, però sense espanyols!!!! ...que divideixen.

Si fa no fa, això, però en versió catalana, és el que ha dit Mr Ansar.
 
Anònim 1. Aquí ningú ha parlat de matar a ningú. Jo he parlat de quelcom superior referint-me a una cosa col·lectiva que tant agrada alguns.
A més, perquè fas distincions entre persones. Per quins motius una persona és superior a un altre i perquè hi ha d'haver ciutadans de primera (tu) i ciutadans de segona (jo) que segons tu són inferiors.

Anònim 2. Aznar va dir que Espanya és plural. Tu no dius que Catalunya sigui plural. Quan dius que gent com jo no hi té cabuda no aclareixes com deixarem de tenir-hi cabuda. Què faràs? Un camp d'extermini, o simplement expulsaràs a la gent de les seves cases i els hi faràs la vida impossible perquè marxin. A València i a les Illes Balears tindràs més feina. Potser hauràs d'exterminar a un 80% de població.
 
Xavi, un repte t'està esperant al meu blog. Espero que l'acceptis, així també farem més amens els nostres blogs.
 
Segons tu jo sóc el de segona, perquè formo part d'un gueto cultural i em vols suprimir perquè dius que, al parlar una altra llengua, separo.
 
Això no és veritat. Jo parlo català normalment, però si algú parla en castellà doncs li parlaré en castellà.

El gueto cultural és quan dins d'una societat es vol imposar una llengua tot eliminant-ne una altra.

Víctor, accepto el repte. Aquesta tarda quan acabi l'examen de Teoria del Dret el contesto.
 
Ei perdò !!!!!
La catalunya de que parlava SERA mOOOOLt plural,però hem mantenc amb el rotllo aquest de fora guetos cultural i identitaris eee.
Per cert a part del petit porcentatge de pps del principat, que pensa fer amb nosaltres el teu amic Ansar?
Camps d´extermini com proposes tu?

Ei !! la paraula PLURAL t´ha posat catxondo e! Serem plurals de la hostia ja ja jaj aj aj aj aj ajajajajaja....
 
Molt plural, sí com la que impulsa el tripartit.

Com a mínim ves de cara. Permetries que el català i el castellà estiguessin en igualtat a Catalunya? Si ho permetessis, molt bé, però és que a l'aleshore ens trobaríem que el PSC, CIU, ERC i ICV, anirien més lluny que tu, i això no té molta coherencia.

La pluralitat és quelcom que necessita la societat, i que no hi és present en els règims nacionalistes excloents. Per cert, a mi em posen catxondo altres coses.
 
Hola, em dic marta. He arribat a tu mitjançant enllaços. No estic gaire d´acord amb algunes idees peró m´agrada la teva forma d´expressate. El meu blog es més personal, son reflexions meves. Et felicito per la capacitat que tens d´explicar les coses. Es molt interesant.
 
Hola Marta. Gràcies pels elogis. Visitaré el teu blog i l'enllaçaré.
 
L´unic règim nacionalista excloent de l´estat, és l´espanyol.
Jo no permetria institucional-ment, que el castellà, estiguès en igualtat de condicions que el català, fins que l´us social del català, no estiguès amb igualtat que el castellà com a minim.
Els catalans sóm molt plurals, força més que els espanyols.
Com a minim en politica.
 
L'ús social depèn de les persones, i intervenir a la llibertat de les persones és una pràctica que s'hauria d'evitar.
 
I la llibertat de que els meus fills puguin viure en una societat de catalanoparlants com a passat al principat de Catalunya ials Paisos catalans en general, durant segles.
Si l´us social del català està com està, és per l´intervencionisme espanyol i francès durant la dictadura i posteriorment.
Et sonen les paraules d´un desgraciat que va dir:
No fue la nuestra lengua de imposición alguna, sino de encuentro , a nadie se le obligó nunca a hablar en castellano.

El meu pare va aixecar llibres amb les mans obertes, va rebre cops de regle etc....
Els nens/nenes de la catalunya nord, portaven llufes que els feien els mestres, i només se la podien treure quan sentien un company parlant català.
 
I ara... qui ets tu per parlar de llibertats....
 
Doncs una persona que defensa les llibertats i que no vol que es tornin a repetir fets com els que has exposat en el teu comentari.

Que no és repeteixin en cap sentit.
 
Ara tal i com estan les coses, no hi haurà llibertat fins que es restitueixin els mals fets per l´intervencionisme lingüístic.En cas contrari, es repetirien les manques de llibertat dels catalanoparlants.
 
De quines manques de llibertats parles? Una persona parla l'idioma que vol, i ningú pot dir-li que en parli un altre o que n'ha de parlar un altre simplement per normalitat.

La normalitat és parlar l'idioma que un desitja sense que li hagin de privar cap.
 
Ves als jutjats i havera que et diuen si els parles en català, encara ets molt jove per veure tota la realitat.
Jutjats, policies, empreses com telefònica, renfe etc.... dels llargs.
I no parlem de la catalunya nord, que allà ja és un escàndol.
Si vas a Anglaterra, i desitges parlar en castellà a tothom( per normaliatat segons tu). Estaràs exclos de la societat, serà culpa dels anglesos que no et respecten no?
 
Però els anglesos no et prohibiran parlar aquella llengua, simplement et diran que no t'entenen.

L'empresa telefónica, no hauria de tenir cap tipus d'obligació. Si els seus clients no n'estan satisfets aleshores se n'aniran a una altra companyia.
 
Parlar la teva llengua al teu pais i que no t´entenguin el funcionaris publics,(com el cas català) és normalitat?
Com es nota que no ets català!!!!
 
És normalitat voler fer-ho en castellà, i no poder?

En aquest sentit, crec que estaria bé que els funcionaris acreditessin el coneixement ja sigui o bé del català o bé del castellà, o dels dos, i que es fessin cursos per a apendre'n als funcionaris que no en sabessin o una o l'altra.
 
Doncs el teu partit no diu pas això, només defensa la lengua del imperio.

Per cert, per mi si que seria normalitat, tot i que aquest cas no s´ha donat mai.

El problema torna a ser el de sempre, ets un colonitzador, i no pots tenir la mateixa visió que els ciutadans catalans.
 
Em sembla que no t'has parat mai a llegir que defensa el meu partit.

Si el que insinues és que sóc un ciutadà diferent a la resta em sembla que vas ben equivocat, perquè afortunadament en democràcia no hi ha visions úniques, sinó que hi ha pluralitat.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?