viernes, enero 13, 2006

 
PLE DE PRESSUPOSTOS. DEFINITIVAMENT (PSC, MAT i ERC) NO SÓN ALTERNATIVA A UN GOVERN AMB DEFECTES

Ahir a la nit a Tordera, es va fer un ple extraordinari, en el qual el punt principal de l'ordre del dia va ser l'aprovació dels pressupostos de l'any 2006. Es van tractar també alguns temes urbanístics (en parlaré en un proper post).

Pel que fa als pressupostos, aquests encara no els he pogut consultar (avui mateix he presentat una instància demanant-los), però puc avançar que un cop disposem d'ells, a la Junta Local de Tordera en farem una valoració, i editarem un document presentant les modificacions que nosaltres faríem al pressupost, no com els grups de la oposició que ahir en un exercici de patetisme i de manca d'alternativa política es van limitar a criticar allò que no els agradava sense dir què farien ells.

Malgrat tot algunes crítiques si que estaven justificades. L'Ajuntament compta amb crèdits per a la realització d'infraestructures, en total aquest endeutament arriba al 44% (legalment està permés fins al 110%). Evidentment que és desitjable que no s'haguessin de demanar crèdits per cobrir aquetes despseses.

Els grups de la oposició amb representació municipal (PSC, MAT i ERC) van presentar una estratègia d'oposició als pressupostos molt similar, però amb petites diferències. Mentre ERC va dir que la recuperació del Pont de Ferro (el pont, no la revista) es feia perquè l'alcalde passés a la història; el MAT deia que no l'equip de govern no havia dialogat prou i no s'havien tingut en compte les propostes de la oposició (ahir potser hagués estat un bon moment per presentar-les). El PSC criticava la TUA (tampoc va dir cap alternativa).

La resposta de CIU a tot això, va ser la justificació de l'endeutament, i la crítica a Bernat Costas per ferir sensibilitats personals. Repeteixo no he pogut consultar el pressupost, per tant, no el puc valorar en excés, però pel que vaig veure al ple d'ahir, hi ha un govern (que ho pot fer bé o malament, pot fer coses bones i coses dolentes), però com a mínim governa, i hi ha una oposició que hauria de ser alternativa de govern (i de fet per pocs vots no podrien haver format un govern tripartit) i que no ho és, que ha demostrat que el seu govern ara per ara seria un no-govern, per la manca d'alternativa.

Serem l'únic grup de la oposició que elaborarà un document amb les modificacions que nosaltres aplicaríem? De moment sembla que sí.

Comments:
Xavier, desconec la realitat de la política local de Tordera, però el que veig clarament és que en cas que el PPC obtingués algun regidor i fos la clau per per formar un govern amb majoria aboluta, vosaltres donarieu aquest suport a CiU, oi?
 
Marc, actualment el govern de l'Ajuntament de Tordera és de CIU amb majoria absoluta (9 regidors)i una oposició amb representació municipal formada pel PSC (5 regidors), un grup independent, el MAT (2 regidors) i ERC (1 regidor).

El que he exposat aquí és la manca dels grups de la oposició de ser una alternativa real a un govern que té defectes tal i com demostrarem amb les nostres propostes sobre els pressupostos que s'han aprovat.

En cas que obtinguem algun regidor, ens asseurem a parlar amb tothom, ja sigui per mirar de buscar un pacte de govern o simplement per parlar de què és el que més convé a Tordera.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?