lunes, enero 23, 2006

 
PACTOS SECRETOS, VOCES CALLADAS Y CIUDADANOS

El sábado por la noche, de forma secreta el Presidente de la nación (¿qué nación?), José Luis Rodríguez Zapatero y el aspirante a Presidente de la nación (la otra) Artur Mas sellaron un pacto para tirar adelante el Estatut. Lo que debería ser algo abierto a todas las fuerzas políticas acabo siendo una reunión secreta y de noche entre dos partidos. El acuerdo, como ha dicho Mas implica que Cataluña hable a España de tú a tú, o lo que es lo mismo, que Cataluña tiene más poder de decisión que otras comunidades.

El término nación, sale, en el preámbulo, pero sale. Señor Bono, señor Ibarra, ¿no decían ustedes que no?, ¿por qué callan ahora?. ERC también calla de momento, pero todos esperamos a que Carod hable y a que amenace de nuevo a Zapatero o a Maragall cual niño pequeño al que le han quitado un caramelo y se lo han entregado a otro niño, en este caso un poco más mayor (Mas).

Y queda el PP, al que se ha excluído de esta negociación secreta y votado por diez millones de personas. Nos llamaban catastrofistas, pero es que hay motivos para serlo. Con este Estatuto se rompe la solidaridad entre comunidades y eso lo van a notar los ciudadanos de los territorios que pierden inversiones (en Cataluña no creo que notemos nada positivo, simplemente el dinero se gastará en publicidad, sueldos y tonterías varias).

Por eso, como militante del Partido Popular y como ciudadano que quiere lo mejor para el conjunto de las personas que vivimos en España, voy a votar que NO a este Estatuto (que no se acerca ni de lejos a lo que en el Partido Popular consideramos que un Estatuto debe ser, constitucional, no intervencionista y que aporte cosas buenas para toda la ciudadania, sin exclusiones ni privilegios).

Como ha dicho Ángel Acebes, "el PP nunca va a ser cómplice de un pacto que va contra la mayoría de los ciudadanos y contra la Constitución", los militantes del PP, "incluidos los de Cataluña", no serán "cómplices" de este "pacto clandestino".

Comments:
Em sembla molt respectable que s'estigui en contra o a favor d'un Estatut, o en general d'unes idees. Però això de que "al PP se le ha excluído de esta negociación...", home, està ben clar que no se l'ha exclòs, al PP, sinó que s'ha auto-exclòs...
 
Galderic, gràcies per participar en el blog. Pot semblar que el PP s'ha exclòs del procés, però és que el procés s'ha fet sense la intenció de fer entrar el PP (els postulats no són els mateixos que els que s'inclouen a dins l'Estatut) i fent unes negociacions secretes sense que ningú ho sabés.

L'acord final demostra que no s'ha fet un acord pensant en totes les forces, sinó que Zapatero ha fet un acord pensant que fent-se la foto amb CIU era molt més rendible que no pas si Carod també hi sortís.

De la mateixa manera que s'ha exclós al PP també diré que s'ha exclós a ERC, però ja són ells els que ho han de retreure a Zapatero.
 
Com molt bé has apuntat, espanya no és cap nació; pel que ja he començat a llegir el teu article amb optimisme.
Tot i que finalment, coincidim en que votarem NO a aquest estatut, compartim poques coses.
Coincideixo amb tu quant dius que els catalans no som solidaris, perquè no donem res, ens ho roben.(Amb l´esborrany d´estatut, ha quedat clar que TOTS els partits menys els PPs,volen un finançament MOLT millor).
Si aquest estatut prosperes correctament, podriem arrivar a ser sobirans politicament parlant, tindriem una autodeterminació(hi ha algun terme més democràtic que aquest?).
Llavors podriem ser solidaris, i no ho fariem amb qui ens ha robat i explotat dorant quasi ve tres segles, sino amb les nacions i la gent que REALMENT ho necessiten.
 
Ho he dit amb ironia, allò de mació.

La sobirania correspon als ciutadans espanyols, i el nou sistema de finançamemt beneficia a les comunitats més riques. Ves per on, la majoria d'aquestes comunitats estan governades per el PP (Madrid, Balears, València), però la nostra prioritat són totes les zones i tots els ciutadans, per tant només podríem donar suport a un finançament que ens beneficiés a tots.
 
Xavier, què n'opines de l'actitud de Josep Piqué? Avui, Federico Jiménez Losantos l'ha deixat "verd" i de rebot ha criticat a tot el PP en general, titllant-lo de "maricomplejines" i de ser Fraga, Aznar i ara Rajoy els causants de la situació insostenible del PP de Catalunya...
 
Avui, després de dies sense escoltar-lo, he sintonitzat la COPE, per escoltar el començament de la Tertúlia, on no ha criticat a Piqué, però m'imagino que abans ho haurà fet.

La posició del PP és la que té el Partit Popular a tota Espanya. El projecte és per a tots els ciutadans espanyols. De la mateixa manera que un Estatut no pot contradir la Constitució, els militants del PP compartim un projecte comú que no s'hauria de contradir.

Veurem a les properes eleccions quins són els resultats del PP de Catalunya.
 
Suposo que per tu deu ser un tonteria gastar-se els diners en el tgv, és millor el tgv d'en Cascos, aquella merda putrefacta que mai arribarà a dir-se ave perquè no ho és.
 
Piqué es planteja presentar la seva dimissió a Rajoy a la reunió d'aquesta tarda
 
Les inversions s'han de fer en funció de les necessitats, i evidentment que a Catalunya en fan falta, com a tot arreu, però no per això s'ha de donar exclusivitat a les inversions a Catalunya. I si passen coses que requereixen que la despesa es faci en altres llocs?

Si així ho creu convenient que ho faci, i si Rajoy ho creu convenient que ho accepti. A les 5 en parlem.
 
Comencem a anar per bon cami; El teu amic Pique, AMANAÇA de fotre el camp del PP si les coses segueixen tant maldades com ara.
Fins i tot el lider del PPC,ha hagut de donar un toc d´atenció a l´allau de menyspreu i humiliacions injustificades, incentivades pel partit popular en contra dels catalans.
De qui ets més amic tu del petit amo o del gran amo, e.....
Pique o Rajoy?
 
Primer, no tinc el plaer de conèixer personalment a aquests dos senyors (a Piqué simplement me l'han presentat).

Segon, al PP no ens movem per amiguisme. Potser altres sí, però nosaltres de moment apostem per aquells que ho fan bé.
 
bé, Piqué segueix al PPC... què et sembla?
 
Estratègia PURA i DURA!!!!
Fer de comediant a Madrid, era la unica escapatòria que tenia per parar l´espatec d´hosties que llencen els PPs espanyols vers els catalans.
I ara que... li deixaran tenir veu pròpia?
Ja a quedat demostrat que l´espanyolisme dur que impera a l´estat espanyol, no funciona a casa nostra; Piquè i Rajoy ho saven, però aquest ultim, no suporta que el PPc hagi d´adoptar catalanitat.
De moment ja han deixat anar l´"ALEJO" Vidalcuadras;Aquest si que és un bon "fenomeno".
Apa Martin que es gira feina!!!!!ja ja
 
Josep Piqué va ser un dels artífex de la majoria absoluta del PP l'any 2000, i com a cap de llista en aquelles legislatives va aconseguir un 22'8% del vots.

Cal ara, treballar perquè aquest percentatge de vots es repeteixi no només en unes legislatives, sinó que es produeixi també en unes autonòmiques. Per això cal defensar les llibertats individuals de tots els ciutadans de Catalunya i treballar des del centre procurant que no siguin les polítiques nacionalistes i dels símbols les que dominin la situació; sinó que les polítiques que afecten positivament als ciutadans estiguin a sobre la taula.

I no en tinc dubtes que en tot aquest procés el PPC som els que tenim més coses a dir-hi, perquè som els únics que defensem el canvi de la Catalunya dels símbols a la Catalunya de les persones.
 
Per fi dins del pp hem observat que no tots pensen igual , ja hem pensaba que els casos ibarra , bono nomes pasaban a l´esquerra.
Tan de bo us escolteu una mica mes a en Pique!!
 
Com a tots els partits i com a tota societat és bo i és necessari que hi hagi pluralitat, però que aquesta no trenqui uns principis bàsics de convivència (en un partit els Estatuts, en una societat la seva Constitució).
 
Això tant maco dels simbols de Catalunya i bla bla bla....
Comensa per trencar TOTS els simbols espanyolistes del teu estat.Suposo que no deus pas ser d´aquells que comencen la casa per la teulada no?.
Una molt bona part de nacionalistes catalans, són reaccionaris al nazionalisme espanyol.
Enten el problema i solucional, no volem pedaços.
 
Els símbols han de servir per unir, i no per estar-ne parlant constanment i per confrontar.

Quan alguns utilitzen la política dels símbols o bé volen trencar-los, aleshores anem malament.
 
El que fa el PP és destruir els simbols d´unió dels Paisos catalans.
Això no és utilitzar la politica dels simbols?
Zaplana va MOLT malament!
Matas va MOLT malament!!
Rajoy va FATAL!!!!

Desperta nano! Academia valenciana de la llengua, escissió de la Ramón Llull , castellanització d´IB,i manipulació de la societat en contra dels simbols catalans.
Tres exemples clarissims de politica de simbols de tres fitxatxes del teu partit, i l´ultim el capità.
Siguem coherents....
 
Unió de les persones i no dels territoris.

El que s'està fent des del tripartit i des d'organitzacions properes al teu pensament és fer política de símbols per unir territoris, però alhora desunint a les persones.
 
Només dir-te que el tripartit està fent una política regionalista i no accepta el nostre país en la seva totalitat. Per tant no entenc quines són les teves afirmacions, estàs molt mal encaminat. Potser, quan comentes la part dels territoris vols comentar tot el que fa referència a les vagueries i la nova redistibuició territorial?
 
Pel que dius de desunir a les persones: Pensa que cada persona té un sentiment identitari que l'han anat forjant desde començaments de l'adolescència, i aquest sentiment en molts casos no és respectat. Ser català. gallec, basc...són realitats identitàries que no reben, han rebut ni rebran el mateix tracte que una persona que se senti castellana, espanyola o francesa. Per tant, el que s'han de crear i fer són polítiques igualitàries tant a nivell social com cultural de forma que tota persona en rebi la seva part. És a dir acostar-se al poble i ser poble. Per tant, estem parlant de descentralització.
La independència és descentralització, acostament al meu tarannà i al de molts, una forma de fer més pròxima la política per a la gent del nostre poble.
Per tant, quina és aquesta desunió de les persones... si s'arriba de forma més ràpida als seus problemes amb uns plantejaments que s'acosten molt més a la quotidianetat que ell respira?
 
I la gent que se sent espanyola, i que es titllada de feixista quan ho diu?

Quan parlo de territoris, si més no en l'últim comentari em referia als "territoris" de la "Corona catalano-aragonesa o d'Aragó (anomena-la com vulguis, però la història és història, i precissament és bo no oblidar-la per tal de no caure en errors passats).
 
La gent que es senti espanyola,i que respecta el territori d´acollida, no és titllada de feixista.Són titllats de "feixistes"(tampoc seria la paraula) aquells que volen IMPOSAR l´espanyolitat a tot el territori català.
Els catalans no oblidem la història, i recordem que si sóm espanyols, és per la força de les armes, no pas per voluntat pròpia.
 
La gent que se senti com vulgui, però que no per això hagin de tenir més o menys privilegis.

La societat catalana és la que és actualment, avui dia 29 de gener, i amb aquesta base és amb la que hem de treballar.
 
Doncs com és que a l´Africa és moren de gana i tu deus anar fart de menjar com un botifler?
Potser perquè ells són africans i tu espanyolet?
Si la societat és la que és i no la podem canviar, perquè fas politica tu, per engreixar les teves riqueses.
Coherència que se t´escapa la llengua!!!
 
Quan dic la societat és la que és em refereixo als membres que la componen. No podem canviar els seus membres o el seu pensament mitjançant la imposició.

Podem fer polítiques per millorar-ne la seva qualitat de vida, però no per estar-hi a sobre constanment i canviant allò que no ens convé malgrat pugui ser objectivament correcte.

Si a l'Àfrica passa això potser ens hauríem de preguntar perquè les ajudes que hi enviem no serveixen de res. Potser ens hauríem de replantejar les coses i dir aquella famosa frase que és millor ensenyar a pescar que donar un peix.

A l'Àfrica i a l'Amèrica Llatina calen unes polítiques liberals en el sentit econòmic i en el sentit polític. Les dictadures que hi ha l'únic que fan és enfonsar encara més a la misèria a tots aquests països.

Per cert peso 60 quilos. No dec anar tan fart de menjar.
 
La miseria al mal anomenat tercer món , és per culpa del benestar capitalista del primer.America llatina i àfrica, mai podran estar a l´altura de paisos Europeus o nord americans.
Encara no has llegit res sobre el sistema que defenses?

Si una politica és correcte, es fa i punt. A la merda els populismes que només serveixen per encallar processos, que a la llarga acaven fent-se igualment.
I sino mira la constitució que el teu partit va rebutjar fa una pila d´anys, o l´estatut de sau.
Autodeterminació ara, perquè esperar 15 anys o més.
No pateixis de politics n´hi han de tots colors, i d´aqui a un temps ja i sere jo mateix per defensar-ho!!!
Reunificació independència i socialisme!!!!!
 
Mirem els indicadors econòmics de la Veneçuela de Chavez des de que hi és ell? I mirem després els indicadors econòmics de països en vies de desenvolupament on s'ha instal·lat una economia liberal.

Nigèria, per ficar un exemple, podria ser un país amb benestar econòmic i social, i si no ho és, és pels governants despòtics que tenen tota aquesta sèrie de països, als quals el govern socialista d'Espanya hi dóna suport (Castro, Obiang, Chávez, el rei del Marroc, etc).
 
No parlo d´economia, parlo de persones.
Els del PP teniu la mania de veure diners, empreses ....
Jo parlo de gent, de sanitat, d´alimentació etc....
 
Al PP també parlem de persones, són la nostra prioritat, perquè sense persones un territori no serveix per a res.

Doncs mirem els indicadors de benestar en els diversos països, veuràs que a la majoria on hi ha democràcia aquests indicadors són més alts que allà on hi ha una dictadura.
 
Quina pena fas nano, tan jove i Hitleria........
Tan jove i antidemocrata.....
Ens posariau a tots els catalans a les camares de gas............
 
Si es fes això, jo també hi aniria a la càmara de gas. O potser és que per tu no sóc català, ni tinc dret a ser-ho.

Hi ha catalans bons i catalans dolents? Em sembla que tu si fas la diferència, tu ets el bo i jo el dolent.
 
Català es tot aquell que te sentiment de pertinença a la nació catalana.
Aquest no és el teu cas.
Tot el parlament català menys el pp, van votar a favor de incloure el terme nació a l´estatut.
Aixi doncs tu ets espanyol!!!!!
 
"És català tot aquell que viu i treballa a Catalunya i en vol ser". Frase de CiU que comparteixo. No s'obliga a ningú ni tampoc es margina a ningú.

Tal i com tu ho dius, negues la catalanitat a les persones que volen ser catalanes, però també volen ser espanyoles.

Per a mi això és el de menys, sincerament. Jo el que vull és ser ciutadà d'una comunitat on a sobre la piràmide jeràrquica hi hagi una Constitució emanada de la sobirania popular. Una comunitat on els governants no se saltin les lleis per interessos personals, i on uns valors universals tinguin prioritat sobre símbols, a vegades excloents i reduccionistes.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?