lunes, enero 09, 2006

 
ESPANYOL-BARÇA, CINEMA I ACTIVITATS NADALENQUES DE LES ENTITATS

Aquest dissabte vaig anar amb amics i amigues (8 del Barça, 1 imparcial i jo i un altre de l'Espanyol). Vam anar al bar del Fòrum, espai on també assajen els membres del grup de teatre del Fòrum pel Teatre i la Cultura. A més hi ha quadres exposats d'artistes locals. Aquest nadal, de la mateixa manera que l'altra grup de teatre de Tordera (Pere Cot) ha realitzat la tradicional quina, que és com un bingo, però els premis eren paneres. Més que el premi l'interessant és passar una bona estona amb els amics i intercomunicar-se amb la resta de gent, ja siguin participants o membres del grup de teatre, que cantaven alguns números de manera peculiar.

A les 10, però començava el futbol. Sincerament pensava que l'Espanyol com a mínim empataria. Després dels dos primers gols, un amic del Barça i afiliat a les JERC feia les típiques bromes que un barcelonista i de les JERC faria a un aficionat de l'Espanyol i del PP. Bromes que van acabar al minut 60, quan Tamudo va posar l'ai al cor a més d'un. Finalment, no va poder ser, i després de reconèixer la superioritat (esportivament parlant) del Barça, vam marxar cap a casa una amiga que tenia especial interès en veure una pel·lícula (The Cube Zero). Érem cinc mirant la pel·lícula i la discusió del final va venir quan l'amic de les JERC va dir que els dolents eren de dretes.

De fet la pel·lícula tracta sobre persones que a canvi de conmutar la pena de mort, es mostren disposades a entrar en un gran cub de 25 cubs més petits en forma de sala, que hauran d'anar superant. No obstant, moltes d'aquestes sales contenen trampes mortals, i els organitzadors no fiquen cap facilitat als condemnats. Finalment un empleat descobreix que una dona (activista de la oposició) es troba dins del cub i no ha mostrat el seu consentiment per entrar-hi. Decideix entrar-hi i mirar de salvar-la aplicant els coneixements com a treballador de l'interior de l'estructura. Però aleshores comencen els intents per part dels governants de retenir la parella a dins. No ho aconsegueixen, i mentre que la dona es salva, el noi torna a entrar.

Sobre la discusió, li vaig dir a en Miquel (així és com es diu el meu amic de les JERC) que ni de dretes ni d'esquerres. Unes posicions liberals de centre-dreta mai poden jugar amb la llibertat individual dels ciutadans ni saltar-se les regles d'aquesta manera. Unes posicions de l'esquerra tampoc permetrien l'assassinat indiscriminat de persones.
El que també li vaig dir és que em recordava més aviat a episodis com el GAL, la desaparició de persones a la dictadura de Pinochet, el genocidi jueu per part dels nazis o l'enviament a Sibèria d'aquells que no interessaven a la dictadura comunista de la Unió Soviètica.
Per tant en una discusió d'aquest tipus de l'estil d'uns parlamentaris sobre les tendències de Superman, no té sentit. A darrere d'aquell "cub" hi estava un govern corrupte, fora de les posicions d'esquerra o de dreta, simplement estava fora de qualsevol qualificació democràtica.

Comments: Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?