miércoles, enero 25, 2006

 
DECLARACIÓ DELS PRESIDENTS REGIONALS DEL PP

Adjunto íntegrament la declaració realitzada per tots els Presidents Regionals del PP. La fermesa en la defensa dels drets de les persones és més important que un extremista t'hi consideri:

Ante los acuerdos suscritos por el Gobierno sobre el nuevo Estatuto de Autonomía de Cataluña, los Presidentes Regionales del Partido Popular, reunidos en Madrid el 25 de enero de 2005:

Reafirmamos la soberanía nacional, que pertenece a un único titular, el pueblo español, del que emanan todos los poderes del Estado, cuya indisoluble unidad se manifiesta en la Nación española.

Exigimos el respeto a la Constitución, de modo que cualquier reforma estatutaria ha de respetar el marco constitucional. No se puede aceptar que por la vía de una aparente reforma estatutaria, al margen del procedimiento constitucional, se dé carta de naturaleza a reformas constitucionales que además suponen una quiebra de la unidad nacional y de la igualdad de todos los españoles. El conjunto de los ciudadanos tiene derecho a opinar sobre un cambio del modelo de convivencia que a todos nos afecta.

Rechazamos que desde los estatutos de autonomía se altere el reparto de competencias previsto en la Constitución. Es preciso mantener una homogeneidad social básica, rechazando cualquier intento de revisar estatutariamente las competencias del Estado que le atribuyen con exclusividad la potestad para dictar la regulación básica o de régimen general ordenada a asegurar la igualdad de los españoles.

Abogamos por el mantenimiento de un Estado viable que pueda llevar a cabo las funciones de un Estado moderno, puesto que está en juego el grado de cohesión nacional, el nivel de prosperidad económica de los españoles y su posición en el mundo. Nos preocupan las consecuencias del debilitamiento del Estado para la convivencia, el crecimiento económico y los niveles de renta y empleo, la unidad de mercado y el mantenimiento de la igualdad en la prestación de los servicios públicos esenciales.

Defenderemos la igualdad entre españoles en derechos, deberes y en el acceso a los servicios públicos fundamentales.

Entendemos que es un motivo de orgullo que además del castellano como lengua oficial y común de todos los españoles, España goce de la riqueza de la convivencia de diversas lenguas. El derecho a utilizar las lenguas autonómicas, oficiales todas ellas en nuestras Comunidades Autónomas, está constitucionalmente reconocido y su uso y protección es valorado positivamente por el pueblo español. No obstante no compartimos, ni compartiremos políticas de discriminación hacia las personas que emplean la lengua castellana de forma habitual.

Rechazamos la imposición a todos de un modelo de financiación acordado bilateralmente entre el Gobierno y el líder de la oposición de una Comunidad Autónoma, que quiebra los principios de igualdad entre españoles y solidaridad entre territorios, haciendo inviables los objetivos de cohesión nacional. Cualquier modificación del sistema de financiación autonómica debería haberse efectuado desde planteamientos multilaterales, con el consenso de todas y cada una de las CCAA, en los órganos competentes para ello y sobre el respeto a los principios de autonomía, suficiencia, y coordinación, sin que ninguna reforma puede suponer una quiebra del principio de solidaridad, ni agravios entre Comunidades Autónomas.

Defendemos la libertad de los españoles y en particular, de los catalanes frente el intervencionismo que inspira la propuesta de nuevo Estatuto de Cataluña, que evidencia una clara desconfianza hacia la sociedad civil, la libertad de mercado y la igualdad de oportunidades.

Reivindicamos el espíritu de consenso que presidió la transición. Este consenso ha sido un constante desde 1978 en todas las reformas estatutarias y ha de propiciar que cualquier reforma deba de estar avalada, al menos, por los dos grandes partidos nacionales, tanto en los parlamentos autonómicos como en las Cortes Generales.

Comments:
La constituvció diu que Catalunya és una nacionalistat. Hi estàs d'acord?
 
Sincerament m'interessen coses més trascendentals de la Constitució.
 
No hi ha res més democràtic que l´autodeterminació.
Això que he llegit, és un discurs 100% reaccionari d´identitat espanyolista, i totes les paraules que expresen es veuen vuides de contingut exceptuant les referents a la unitat espanyola.
Com és poden atrevir a incinuar que el govern del Pais Valencià defensa la seva llengua i n´estàn orgullosos?
Com més ens imposin i ens obliguin a ser espanyols, més ganes tindrem els catalans de marxar d´aquest estat IMPERIALISTA.
Si defensen les nostres llibertats com s´han atrevit a dir, que s´atreveixin també a donan-se l´autodeterminació, i aixi podrem decidir despres de quasi bé tres segles si volem ser o no espanyols.
 
I "que se vaya a la mierda la Puta España" (Pepe Rubianes).

La sobirania correspon a tots els ciutadans de l'estat espanyol. Que em donguin a mi l'autodeterminació, segons tu, també hauria de ser legítim.
 
al final els extremismes es quedaran fora de l'Estatut! ERC I PP, mare meva!!! ja ho dic jo des de fa temps...a Catalunya fa falta una gran coalició de govern CIU-PSC i a Espanya que governi el PSOE amb CIU.
 
Anònim, aquesta coalició a Catalunya (els dos grans partits), és la que hi hauria d'haver a Espanya en els temes importants.

El PP li ha ofert molts cops al PSOE (i fins i tot aquest darrer cop a CIU en la reforma constitucional), però sembla ser que de moment no volen. Esperem que reflexionin i pensin que els ciutadans són més importants que els pactes de legislatura.
 
La sobirania dels catalans, només correspon als catalans.
I tu mateix et vols autodeterminar?
Com va això, explicam-ho, que potser fas el que et diuen que has de fer, que no ets una persona autònoma tu.
Quina autodeterminació vols?
M´has deixat flipat.
 
Ho dic per analogia. La sobirania dels catalans segons tu correspon als catalans, però i si després els barcelonins també en volguessin de soberania, i si després en volguessin els del Maresme, i després els de Tordera, i després jo mateix, i aquí anés tothom per lliure.

Estem dins d'un projecte comú que va ser aprovat per amplia majoria del poble espanyol (els catalans vam votar SÍ en major proporció que la resta d'Espanya a la Constitució). Quan facin la reforma veuràs, que mal et pesi els catalans votarem SÍ en una majoria a la Constitució.
 
molts catalans apostem per un pacte entre els dos grans partits, PSC i CiU. Un govern català amb aquests dos partits seria el més convenient pels catalans. Però encara seria millor que el Partit Popular de Josep Piqué també s'hi incorporés, sempre pensant amb el millor pel ciutadà de Catalunya. ERC i ICV no són partits de govern, són partits d'oposició, no són responsables i només demanen la lluna i es queixen de tot.
 
Maria, feia temps que no et veiem al blog.

Un pacte d'aquest tipus elimina un element molt important de l'activitat parlamentària, que és la oposició. No sé si els votants de PSC i CIU voldrien això.

A més ICV és una extensió dels socialistes, i els votants del Partit Popular el que demanem és que es treballi per les persones i pels seus drets, i per això cal una política ferma, i aquest pacte estaria ple de personalismes entre Maragall i Mas.

Però millor que el Tripartit potser sí que seria.

Sobre la possibilitat que s'hi incorporés el PP, crec que aquesta hauria d'anar amb la condició que la política de símbols i nacionalista desaparegués de la vida política catalana. En cas contrari veig molt difícil una eventual entrada del Partit Popular.
 
doncs jo crec que el millor, un pacte PSC-PPC, però els socialistes sense en Maragall...que ja no hi toca! Aquests dos partits no nacionalistes estic conven´çut que governarien veritablement per un millor benestar de les persones, DE TOTES LES PERSONES! Ara, veig difícil: primer: que els dos partits sumin majoria al parlament; segon: que puguin arribar a pactar, ja que nomes busquen interessos partidistes, tant els uns com els altres
 
Pere, gràcies per participar.

Vols dir que el PSC és no-nacionalista? El dia que realment ho sigui i li interessei el benestar de TOTS, les coses poden canviar, però el PSC hauria de canviar molt i no veig clar que ho faci, perquè la seva actual estratègia li permet recaptar vots del socialisme catalanista moderat.

De totes maneres seria difícil arribar als 68 escons (ara en sumen 57).
 
Ei Martin no ets democràtic, les persones tenen dret a decidir, i si un dia els Barcelonins, creuen que no formen part de Catalunya i volen la seva independència politica. Se li ha de donar per coherència dempcràtica.
Decidir és democràcia. Imposar dictadura.
Que no s´autogovernen els andorrans?
La constitució està MOOOLT caducada, fins que no és voti de nou, per a mi no és referent de res.

Estàs treien una vena espanyolista, que al mateix temps et tapa els ulls!!
 
La Constitució és un referent per als drets i llibertats dels ciutadans, que de forma individual i sempre i quan no vulnerin la llei, estan sempre per sobre qualsevol dret col·lectiu.

Els catalans volem independència política? Hi ha una demanda real? Veurem quanta gent va a la famosa manifestació. L'únic partit és ERC amb un 16% de vots.
 
Doncs si tant clar ho tens, hauries de donar la opció a l´autodeterminació.
Jo ja hem rebaixo de les meves espectatives, i demano autodeterminació, no independència.
La vostra indisposició a aquest dret LEGITIM de catalans, castellans, corsos, etc..., us destapa com a dictadors encoverts per la democràcia.
 
Els espanyols en el seu conjunt vam decidir una cosa, que volem seguir mantenint.

Quan una majoria parlamentària a Catalunya demani l'autodeterminació o en faci un referèndum aleshores ja seria una altra cosa. Però de moment els únics que ho diuen i a vegades ni això, són els que he dit abans, els del 16%.
 
Quanta gent sou els del pp al principat, menys del 16% oi? I com us heu posat perque us han "marginat" de l´estatut.
Aixi que, hem o no hem de fer cas als partits minoritaris.
Per cert tant jo com quasi tota la meva familia, estariem a favor del referendum d´autodeterminació, i cap de nosaltres vota ERC. T´has de treure barreres noi.
Hi ha molts votants de ciu, icv(d´aquests menys) i de gent que no vota, que volen l´autodeterminació.
Partits politics o ciutadans, per a qui fem la politica?
 
No hi ha una demanda d'autodeterminació, però sí que hi ha demanda de que els polítics es preocupin per l'atur, pel terrorisme o per l'habitatge.

El PP a Catalunya va participar en la ponència estatutària, però el PP a nivell general, sí que ha estat marginat de les reunions secretes.
 
Si que n´hi ha de demanda d´autodeterminació, tan és aixi, que el dissabte dia 11 hi ha una manifestació convocada, per exigir-ne el dret.
Quantes manis hi ha hagut per l´atur o per l´habitatge?
Clar que ha estat marginat, si va dir publicament que no volia estatut, perquè se l´havia d´anar a buscar per treballar-lo?No tenia sentit.
 
Un estatut constitucional i que beneficies a la ciutadania i no als símbols.

Sense ànim de comparar en el fons, però Falange també convoca manifestacions i no per això hi ha una demanda real de retorn al falangisme. I torno a repetir no he volgut comparar les teves pretensions amb les de Falange.
 
Quins simbos?
Poques paraules més democràtiques trobaràs que autodeterminació. Que en definitiva vol dir dret a decidir.
Estàs en contra de l´autodeterminació?

1 Acció de decidir-se per si mateix.
2 POLÍT Acció d'una col·lectivitat humana, dins un marc territorial, de decidir lliurement el seu destí polític, especialment de constituir-se entitat estatal autònoma o independent.
 
Territori, banderes, etc. Prefereixo que facin una escola o un hospital, sincerament.

Realment la gent ho demana? Ho demanen els partits quan tenen la oportunitat?

Una autodeterminació pot ser molt democràtica i també pot convertir-se en un règim tirànic.
 
Si no t´imporata el territori, ves a viure al Congo i fes un hospital i una escola, i si et fa gràcia, i plantes l´estanquera.
 
El problema de tots aquests països, i ja ho he dit moltes vegades són els seus governants.

Ja se'n fan d'escolas i hospitals al Congo, i a altres països pagats amb l'ajuda internacional, però farien falta més coses, començant per la democràcia i la formació perquè la gent que viu a aquests països anés bé.
 
Si repartisim recursos i riqueses a parts iguals a tot el mon, no tindriem internet, ni hi hauria cotxes per tothom etc...
N´ets concient que mig món passa gana misèria i mort, perquè els del primer poguem viure amb els luxes actuals.
Insolidari,egoista etc..... no tinc paraules .... Neoliberalisme,capitalisme,individualisme...
 
Doncs tu també en disfrutes d'aquests luxes actuals. Renuncia a ells.

Nosaltres tenim la sort de viure en un sistema de dret, de caire democràtic i social, que permet aquests luxes.

En altres èpoques no els teníem. Cal que en aquests països s'implantin economies liberals i s'elimini la corrupció pública de funcionaris i governants.
 
Jo, com a militant d´esquerres(no d´erc)
estic disposat a renunciar a aquests luxes, i tu?

Si tot el món es governat pel neoliberalisme, a part de reventar el planeta, el ric ho serà cada vegada més igual que el pobre. L´exemple més clar és el dels EEUU, A on el capital econòmic passa per damunt de tot(vivenda, escolaritat, menjar etc...)
El dret a la vida, va associat al teu capital.
 
Afortunadament en el nostre país disfrutem d'un estat del benestar bo, encara que evidentment millorable. És un punt a on tots els partits hi haurien de donar prioritat i ficar-s'hi d'acord.
 
Aixo noi!!! Els problemes que creem als altres no són els nostres!
Visca el neoliberalisme agressiu!!!!!!
Poca vergonya és el que tens.
 
Els altres països tenen sobirania pròpia. ¿Vols dir que als seus governants els interessa la democràcia i el poble que governen?

Dius que els hem d'ajudar, però primer de tot és bàsic que es deixin ajudar i que aquesta ajuda estigui ben encaminada.

Això no pot succeir en un país dictatorial. Per tant, i a mode d'exemple, el primer que cal perquè Cuba es desenvolupi és que hi hagi un govern democràtic i no corrupte. Aleshores, el progés és si més no democràtic. Farà falta només un incentiu econòmic (no necessàriament ajudes) per tal de possibilitar el progés econòmic dels seus ciutadans.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?