viernes, diciembre 16, 2005

 
UNA QÜESTIÓ D'IMATGE

Llenço una pregunta a l'aire, que espero que sigui l'inici d'un debat en el blog. La pregunta la faig arran del comentari que una dona m'ha fet fa uns minuts. Venia a dir que ERC està danyant la imatge dels catalans. Aclareixo, que aquesta dona no és simpatitzant del PP.

¿Creieu que ERC està danyant la imatge dels catalans?

Comments:
ERC i sobretot el seu lider estan fent mal a Catalunya...molt mal... Jo apostaria per un canvi d'aliances del PSOE i del PSC. A Espanya hi hauria d'haver un acord i fins i tot una coalició de govern PSOE-CIU i a Catalunya una GRAN COALICIÓ PSC-CIU
 
ERC fa tant de mal a la imatge de Catalunya con el PP a la d'Espanya. Que Carod i Acebes facin l'idiota no ens hauria de fer pensar que tots els qui viuen a la seva nació/comunitat/estat... son iguals. Aquets dos no fan mal a la imatge de cap comunitat, si més no, entenent que parlem amb gent que no fa confusió entre individus i col·lectius. Aquests dos fan mal a la seva imatge i la dels seus partits.
 
Qui danya la imatge dels catalans, són els propis espanyols, que, com és lògic no poden veure ERC ni en pintura, pel sol fet de no sentir-se com ells (espanyols), a part d´espanya, crec que els catalans gaudim d´un gran prestigi internacional.
Per tant, la pregunta seria:
Creieu que la gestió dels espanyols, està danyant la imatge dels catalans?
 
El prestigi dels catalans està per terra, de fet ningú sapq ui som, som el nord-est d'Espanya.
El prestigi dels espanyols està encara pitjor, però com a mínim la gent sap qui són. Provocar la guerra de l'Iraq i involucar-nos en ella no deu haver deixat massa bé aquell els ciutadans presidits pel senyor petit amb bigoti que va passar de la majoria absoluta directament a l'oposició per culpa d'una sèrie de mentides vergonyoses.
A Nova Yorke en Carod no saben ni qui és.
 
Veient com les gasta el senyor Rajoy, em permeto el luxe de proposar una altra pregunta: Creieu que els líders del PP (no sigui que em diguin que generalitzo i que al PP també hi ha gent normal) estan danyant la imatge de la democracia?
 
Danyant-la, com? Defensant la Constitució democràtica?
 
Jajajaja! Dient que el president electe dels espanyols és un "bobo solemne".
Hauries de saber, a més, que la democracia és molt més que una constitució de fireta.
 
Si, la democràcia és donar llibertat als ciutadans per expresar-se dins la llei. La Constitució no és de fireta, és la carta de llibertats més important que hem tingut els espanyols i els catalans i ha permés el desenvolupament de la societat i dels seus ciutadans en tots els aspectes.
 
De constitucions n'hi ha agut unes quantes. És la primera notíca que en tens?
Jo crec que sí Ferran, el PP danya la imatge no només de la democràcia, sinó de la humanitat, provocant guerres de l'Iraq i enviant vaixells amb fuites de petroli al mig del mar.
Per cert Xavi, recorda, ETA=Maragall
 
Sí Pedro, sé perfectament que de Constitucions els espanyols n'hem tingut la de 1812, 1837, 1845, 1869, 1873, 1876, 1931 i l'actual (espero no haver-me equivocat). El sistema educatiu, és dolent, però no tant. De totes les que hem tingut, l'actual és la que més defensa els drets i llibertats de TOTS els ciutadans.

Saddam, no danya (va) la imatge de la humanitat?

ETA=terrorisme, Maragall=demòcrata
 
Sí, Saddam fa mal a la humanitat. I què? No per ser contraris a tu som partidaris de Saddam. L'argument de "o amb o contra mi" és propi de gent amb poc tarann+a democràtic com el teu partit.
 
No he dit que siguis partidari de Saddam (crec que ningú amb un mínim de cultura democràtica pot ser partidari de Saddam), simplement dic que el motiu per iniciar un conflicte armat (malgrat que a la llarga ha tingut episodis totalment censurables) hi era.
 
Per cert, el teu líder va demanar el NO al referèndum de la constitució. Tu també ho haguessis fet? Estàs d'acord que Espanya no és un país preparat per la democràcia?
 
Així doncs el que vivim ara que és? Quin és el sistema polític que ens ha donat llibertat durant 27 anys? Un sistem que ha permés després de molts anys que els ciutadans trïin qui els governa.
 
Els catalans no podem decidir qui ens governa, mai tindrem prou majoria a l´estat.
A més et recordo que el cap d´estat va ser anomenat a dit per la dictadura, i encara continua en el seu càrrec. Estarieu tu i el teu partit, disposats a fer un referendum per fer fora o no el rei?
 
Però si el gran líder del bigoti (el que casa la filla al Escorial, a l'estil franquista) estave en contra la consitució l'any 78...
 
Anònim, el president l'hem d'escollir tots els ciutadans, no només els catalans.

Pedro, ja et vaig dir fa temps que les males expectatives d'Aznar amb la Constitució (que eren de forma, no de fons) s'han esvaït a la vista dels bons resultats que aquesta ha portat.
 
Qui són tots els ciutadans.
Això no és democràtic, els espanyols tenen dret a escollir el president de França? O els catalans tenim dret a escollir el president del Pais Basc?
Jo crec que no i tu?
 
Els catalans trien el President de Catalunya, els espanyols el President d'Espanya.

Quan deia tots els ciutadans, em referia a tots els ciutadans de l'Estat espanyol que tenim dret a votar.
 
I per què els catalans no triem el govern estatal, i els espanyols el de la generalitat?
E que no és pas el mateix, doncs ja has entès a on és la injusticia. Que uns que no són catalans, ens governin no ho trovo coherent.
 
Els catalans, triem part dels parlamentaris del Congrés i del Senat. Alguns d'aquests parlamentaris han format o formen part del govern (José Montilla) i d'altres hi han donat o hi donen suport.

Triar el govern de la Generalitat ho fem els ciutadans de Catalunya.

Seguint la teva mateixa lògica, un de Lleida podria dir que no troba coherent que uns que no són lleidetans el governin no és coherent (malgrat que els han votat i algun d'ells com Antoni Ciurana formi part del govern).
 
La lògica ens diu, que ens hauriem de governar per nacions, que és el fenomen natural de pertinença.
No veig per quins "collons" hem de ser governats per una gent que no hi tenim cap vincle.
 
Hi tenim molt de vincle, ja sigui cultural, històric, lingüístic, i fins i tot com dius tu de pertinença.
 
Jo en tinc més amb els occitans, argelins, marroquins de vincles lingüistics, culturals i inclus de pertinença.
Sembla ser que la societat està dividida no?
 
La societat realment no està dividida, simplement és plural i accepta aquesta pluralitat. Si més una majoria sí que l'acceptem.
 
Sembla mentida que una persona del PP digui que la majoria a la que pertany accepta la pluralitat. Clarament, i ara més que mai, es veu que hi ha dues espanyes, i hi ha que no ho accepta això. Només de plantejar una reforma d'estatut, els conservadors del país diun que allò és la ruptura d'Espanya, i NEGUEN FINS I TOT EL DRET A PARLAR-NE!On és la pluralitat?I la democràcia? Dir NO a parlar d'una realitat és democràtic?
 
Està TANT dividida, que el "problema"de la imigració, ha passat a ser el més preocupant pels espanyols, més que el terrorisme.
Jo d´això en dic un problema de racisme!
 
Cabicho, gràcies per la participació.
Estar en contra de l'Estatut és estar dins la pluralitat. Tu suposo que deus formar part de la part favorable. Jo formo part de la que no hi estic d'acord( amb l'Estatut que s'ha fet, no pas amb el concepte d'Estatut).

Parlar se n'havia parlat i molt, l'únic que va fer el PP és votar en contra de l'admesa a tramit, per tal de no perdre més el temps amb un text intervencionista i inscontitucional. El PSOE va fer el mateix amb el pla Ibarretxe (però clar, és que Ibarretxe no dóna suport a la Moncloa).

Anònim, et recordo que el segon problema dels catalans també és la inmigració. No és un problema de racisme, simplement és un problema de plantejament d'aquesta inmigració. Si no es planteja bé, és probable que el problema si que passi a ser de racisme.
 
Doncs els espanyols, no sou originaris de Catalunya, també vareu immigrar, i com que no vam poder fer un plantejament del problema per culpa de la dictadura, ara tenim un problema greu.
 
Per a mi no és un problema greu escoltar a una persona parlar en una llengua o en una altra. Per als catalans tampocs, què proposes? O parlar català o marxar?
 
NO!!!
O parlar català, o integrar-te i aprendre´l.
Jo, que sóc català, em suposo un problema greu, que els nouvinguts, no entenguin ni parlin la meva llengua, aixi com moltes administracions publiques, jutjats, guàrdia civil etc...
Si ha tu no et molesta, és perque els teus origens venen de fora, i per desgràcia els teus familiars ja no es van poder integrar amb normalitat
 
Però és que això és coaccionar a la gent. Quan el més fàcil seria facilitar les coses i donar llibertat en aquest aspecte.
 
Tu no ets ningu per parlar de llibertats, representes un partit espanyol, i van ser els espanyols, els que ens van obligar a parlar, escriure, aprendre castellà, i prohibir tot el relacionat amb el català.
A on són les llibertats! Això SI que és coaccionar.
 
No relacionis espanyols amb franquisme. Va ser el franquisme qui va prohibir tota mena de llibertats individuals per poder imposar un ideari col·lectiu. No van ser els espanyols els culpables.
 
Mentre els espanyols no condemnin i depurin responsabilitats de la dictadura, l´estat és culpable.
Que el teu amic Garzón no vagi a fotre el prèssec a Xile, que al seu estat te molta feina, començant per engarjolar a Fraga.
 
Quin delicte li imputaries a Fraga?
 
Signar penes de mort!!!!
Formar part d´un govern que no era legitim.
Repressió i cassiquisme!!
Relacionar-se amb el nazisme alemany i el Feixisme italià.
Còmplice del dret d´exili a caps de les SS acavat el nazisme.Concretament a un balneari de Caldes(ho pots comprovar a la revista Sàpiens)
 
Fraga té 83 anys, i no va participar en moltes d'aquestes coses que tu dius.

Quanta gent hi ha que va col·laborar amb el franquisme? Comencem per Maragall? Quanta gent s'ha erigit en màrtir de la lluita anti-franquista i en realitat estaven acomodats al saló de casa seva?
 
Doncs fem justicia! Comencem per engarjolar a Fraga avans que es mori!!!
 
Que actuïi la justícia si així ho considero oportú. És indepentdent del poder legislatiu i executiu, o almenys així hauria de ser.
 
Si no hi ha hagut ruptura amb el règim franquista, com pot haver-hi hagut transició?;Si no hi va haver transició, com pot haver-hi justicia?
Quants generals o membres destacats de la dictadura van haver-hi engarjolats?
DESPERTA I TOCA DE PEUS A TERRA !!!!!!
 
Hi va haver un procés de transició, que per alguns acaba l'any 1978, i que per a d'altres s'assenta després del 23-F.

La composició de l'Estat la van decidir els ciutadans espanyols votant Sí a la Constitució.
 
Tot això que m´expliques és comedia "democràtica".
Respon a la meva pregunta anterior.
 
Les explicacions li demanes als dirigents dels partits polítics de la època, la majoria morts, que són els que van intervenir en tot aquest procés.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?