lunes, diciembre 12, 2005

 
PILAR ELÍAS

Avui, publico un article de Federico Jiménez Losantos a Libertad Digital.

Malgrat que l'article és dur, es posen sobre la taula dos temes importants. L'horror que han de sofrir les víctimes del terrorisme i la facilitat amb la que alguns paguen els seus crims i poden tornar a horroritzar (si no n'han tingut prou matant a un familiar) a la família d'una persona assassinada per ETA.

El asesino de John Lennon, aunque lleva veinticinco años en la cárcel, no va a salir a la calle, porque es un psicópata reconocido y porque la viuda del “beatle” asesinado piensa que podría querer incrementar su criminal cosecha de cadáveres con alguno más de la familia Lennon, alguno de los hijos o ella misma. Y ha recurrido la posible liberación del asesino de su esposo, hasta ahora con éxito. Si bien los USA padecen la presencia de un abundante hato de cretinos dispuestos a creer en la capacidad infinita de reinserción del criminal, su número no supera el de la minoría izquierdista que ha convertido nuestro actual Código Penal y su criatura tonta, la Ley del Menor, en pasaportes para la impunidad criminal a corto plazo. Y hay otra diferencia esencial: la opinión pública norteamericana no admite con tanta idiocia abúlica como la española que los criminales salgan a la calle de permiso, a menudo para volver a violar y matar. Allí, el juez blandito no hace carrera. Los vecinos pueden llegar a increparle en la escalera y sus colegas lo miran con desprecio. Aquí, un juez que propicia la libertad de un criminal sin derecho a hacerlo o con un derecho harto discutible, puede mirar por encima del hombro a sus vecinos, hacer carrera y hasta llegar a ministro. De Justicia, por supuesto.

Pilar Elías no es Yoko Ono. El niño al que salvó la vida su marido, Ramón Baglietto, lo mató convertido etarra al cumplir 19 años. En la cárcel no cumplió muchos, porque en España matar es barato y porque toda su vida no sería suficiente para pagar tan vil comportamiento. Y la viuda ha tenido que ver cómo el asesino de su marido no sólo volvía al pueblo de Azcoitia, el de los Caballeritos, y se paseaba fanfarrón. Ha hecho más: ha alquilado un bajo en el edificio en que vive Pilar Elías con el evidente propósito de amedrentarla, mostrar cómo son esas ratas con las que quiere pactar el PSE de López y el PSOE de Zapatero y, por supuesto, demostrar mediante la exhibición brutal y cotidiana del terror el éxito político del terrorismo en el País Vasco. Un éxito que, pese a los gobiernos de PNV y PSOE, aún no es completo por la existencia de personas tan valerosas y admirables como Pilar Elías, concejal del PP, que se niega a dejar su casa.

Pero Pilar Elías, que como tantos representantes de la Derecha española es persona de orden y cree o quiere creer en las instituciones democráticas, ha criticado en la COPE al personaje cuya función debería ser que personas como ella no pasen por el calvario que ella debe pasar, el Alto Comisionado para las Víctimas del Terrorismo, un tal Gregorio Peces Barba, cuya única función reconocida hasta ahora es la de atacar a la Asociación de Víctimas del Terrorismo dirigida por José Alcaraz. Si no fuera él mismo un ejemplo de sectarismo, mañana mismo se iría a Azcoitia a respaldar con su presencia a Pilar Elías y a amedrentar, siquiera físicamente, al asesino fanfarrón que pretende echarla del pueblo. Podría actuar de forma —legales hay muchas— que ese local nunca pudiera ser usado por el etarra para seguir cometiendo el horrendo crimen de aterrorizar al prójimo. Podría. Sería su primer acto digno, ya que se niega a dimitir. Podría. Es casi Navidad. Si otro fuera el personaje, podríamos esperar el milagro. Por ejemplo, el milagro de que las televisiones españolas le dedicaran a Pilar Elías una décima parte del tiempo que le han dedicado a Yoko Ono.

Admirable, sens dubte el comportament de Pilar Elías. Admirable el comportament de molts bascos i de moltes basques anònims/es, que cada dia han d'aguantar als que recolzen el terrorisme i el nacionalisme excloent que porta anys instal·lat en una part de la societat basca.

Comments:
Realment estàs a favor del boicot als productes catalans? El principal promotor d'aquest boicot és en Federico.
 
L'article no parla de productes catalans, sinó de terrorisme. Si algun dia postejo un article de Jiménez Losantos en el qual promou el boicot als productos catalans no en tinguis cap dubte que el criticaré.
 
Sí sí, i mentrestant anar-li donant corda a aquest senyor. Mira qhe hi ha articulistes del PP que no promouen el boicot, doncs tu has d'anar al que el promou. Serà que no t'importa gaire el boicot. El millor que es pot fer amb algú que diu coses irracionals i contra els teus interessos és no fer-ne propaganda. Tu el poses al teu bloc i en fas propaganda perquè tothom l'escolti.
No m'estranya que defensis la COPE, és l'emissora que defensa el que tu penses. L'emissora de la crispació i la pedagogia de l'odi.
 
Odi és el que senten alguns nacionalistes radicals bascos contra aquells que no són i/o no pensen igual que ells.

En aquest artícle no es parla de boicot, es parla de víctimes del terrorisme, i es parla d'una companya de partit que ho ha passat malament (i encara ho passa) i que cada dia ha de veure com l'assassí del seu marit (que precisament seria mort si no fos perquè el va salvar de petit) la provoca.

Per cert, ¿què en penses del boicot que fa Omnium Cultural als productes que no estan etiquetats en català?
 
Penso que els productes que no estan etiquetats en català incompleixen la llei. És molt més irracional boicotejar productes pel seu lloc de procedència.
I vull que admetis que en Fedeguico és va en contra dels teus propis interessos, si és que els teus interessos són els dels empresaris catalans i els de Catalunya.
 
És a dir que segons tu els únics que senten odi són els nacionalistes vascos?
Segons tu en Federico no sent odi contra ningú?No és sentir odi demanar el boicot comercial irracionalment contra tot un poble perquè un parell de terroristes imbècils et van tiurar un tret a la cama? Encara mereix el teu respecte un home que demana aquest tipus de boicots?
 
Boicot bo/boicot dolent. Està bé que l'empresari espanyol tingui difícil accés a Catalunya (podríem ser una mica més liberals), però està malament que l'empresari català tingui difícil accés a Espanya.

No podríem ser més liberals i no fer cas a cap tipus de boicot? Així deixem als mercats i als consumidors que actuïin amb total llibertat i escollint els productes que més servei els faran deixant de banda com estan etiquetats o quina procedència tenen.
 
Pedro, és molt diferent l'odi dels nacionalistes (radicals) bascos que el que pot sentir Jiménez Losantos contra les polítiques que desenvolupen els governants de Catalunya.

És molt trist parlar d'odi, però dins d'aquesta paraula, hi ha diversos graus, i equiparar a Jiménez Losantos amb un terrorista és despreciar a les víctimes del terrorisme i al propi Jiménez Losantos.

Una persona que demana un boicot és una persona que actua de forma irracional, però sempre em mereixerà més respecte que un terrorista.
 
és que a tu en Federico t'en mereix molt de respecte, per mi citar una persona és professar-li respecte, i tu estàs citant algú que demana el boicot contra tu i contra mi i no pas a la resta d'espanyols (en això sí que som independents, el boicot només és contra els catalans, per tant alguna cosa diferent debem tenir).
Vaja, que ets un kamikaze. Si a i algú em vol mal no sé com reaccionaré, però no el citaré en el meu blog.
 
A mi tampoc m'agrada en Jiménez Losantos, gens ni mica! el trobo un provocador i que només insulta i ofen quan obra la boca, a més a més de mentir sovint. Però mai utilitzaré la paraula odi (això és voler-li mal a una persona, massa fort!) i mai el compararé amb un terrorista
 
En aquest blog tothom hi té cabuda, i les opinions mentre no siguin ofensives també. No he publicat cap article ofensiu de Jiménez Losantos, sinó un que parla de víctimes de terrorisme amb el qual hi estic d'acord.

Amb les persones és difícil estar-hi d'acord al 100%, però també és molt difícil estar-hi en desacord en un 100%.
 
Doncs jo al Fedeguico si que el comparo amb un terrorista. Un hereu del franquisme més salvatge, un imbècil que només es dedica a insultar i titllar de terroristes o complices de terrorisme a tots els que no pensen com ell, fa molt apropiada la comparació amb els terroristes. Fedeguico odia a tothom que no és tant fatxa com ell fins al punt que Piqué li sembla un radical i un enemic a vèncer. Ara substitueix Fedeguico per ETA i Piqué per qualsevol demòcrata i mira com queda.
Això si; fedeguico no porta pistola, és molt més fàcil esperar que els violents siguin els teus seguidors, t'estalvies molta feina i un bon grapat de judicis inútils.
 
Repeteixo, la comparació de Federico Jiménez Losantos amb ETA és exagerada i inapropiada. El dia que sigui condemnat per delictes de terrorisme aleshores se'l compara, però fins al moment és insultar a les víctimes del terrorisme entre ells molts catalans.
 
Jo diría que més aviat és insultar a Fedeguico de los cojones perquè les víctimes no tenen cap culpa de ser víctimes mentre els botxins si que en tenen.
Espero que el "entre ells molts catalans" no pretengués mostrar una diferenciació entre les víctimes oi? Ho hagués dit un nacionalista català...
 
Ho he dit perquè sembla estar de moda oblidar les víctimes del terrorisme , i això es fa més palés quan veig algunes comparacions com la del conseller Huguet(encara que aquí els insultats eren els jueus) o la que s'ha fet en aquest blog.

Les víctimes són iguals a tot arreu. Tant de bo no n'hi hagués ni aquí ni a enlloc, però és el que hi ha i per desgràcia a Catalunya són bastants els que han mort per dir el que pensen.
 
Lluís Companys sense anar més lluny.
 
Lluís Companys, Ernest Lluch, José Luis Ruiz Casado (regidor PP Sant Adrià Besòs). Aquestes són algunes de les cares conegudes d'assassinats per ser contrari a ideologies feixistes.
 
Per cert, aquesta dèria per defensar la llibertat d'expressió que us ha sortit ara al PP no us va sortir quan es va tancar el diari Egunkaria, a la manera més feixista possible, silenciant les veus discordants.
 
No justifico els assesinats ETArres, però si la seva existència, és molt comprencible, ojala que a casa nostre tornes a sorgir Terra Lliure.

L´estat espanyol, comdemna i empresona moooolta gent per motius politics, no pas per delictes de sang.
Dels suposats etarres empresonats(més de 500) només una petita part, acomulen delictes de sang.
A casa nostre tenim presos politics, i que jo sapiga no tenim banda armada, ni matem a ningu.
Nois... l´odi crea odi.
 
Hem pregunto com és que en en Losantos li van fotre el tiro a la cama....
Jo li hagues tallat la llengua, que és la seva veritable font dels problemes.
En el fons no m´agraderia, que li fessin, però quan els sents parlar....

En fi, quina dificil decisió, suposo que fotent´lo a la trena de gratis uns quants anys com fa l´estat amb els nacionalistes radicals, ja n´hi hauria prou. Ara, si ells no ho fan.... ja farem un Zulo....ja ja ja
TORNA TERRA LLIURE!!!!!!
 
El diari Egunkaria formava part de l'entramat d'ETA.

És trist que algú vulgui que torni un grup terrorista.
 
Si Egunkaria formava part d'ETA i membres del seu partit concedeixen entrevistes al diari successor d'Egunkaria, no serà que s'estàn entrevistant amb ETA?
El problema és que això només ho creieu alguns freaks, els que manen del vostre partit saben molt millor del que sembla el que es fan.
Que torni Terra Lliure? Gent com tu mereix una bona bomitada sobre el cap.
 
Perquè? Que tenia de dolent terra lliure?
Simplement era una organització armada catalana. Que no te exèrcit l´estat espanyol?
No defenso pas l´assasinat de persones, cosa que no va fer mai terra lliure.
Però si el boicot i savotajament a les estructures de l´estat opressó.
Com a minim la lluita ens dona una part del que el poder ens pren. Som la dignitat rebel!!!
 
Sento dir-te que Terra Lliure va matar 1 civil el 10-09-1989 a les borges blanques. A més va ferir 17 civils més( en dos atemptats a Barcelona) i a 1 guàrdia civil a Banyoles.

Ho pots consultar a www.acvot.org
 
T'hauries d'avergonyir que gent del teu partitm concedeixi entrevistes a egunkaria llavors.
 
La dona que va morir a les borges blanques, va ser un accident, molta gent mor a les carreteres(és culpa d´acesa?)
La intenció és el que comte, ja es va fer un comunicat demanant perdó.

A, i referent a el picoleto, els de banyoles ja n´han fet una canço popular.
ja ja ja ja ja
"El guardia civil quan balla, balla sense el dit
Terra lliure l´ha ferit"...
Ell no és un civil.
 
Les carreteres proporcionen més bé que mal. Organitzacions terroristes basades en l'odi proporcionen més mal que bé.
 
Organitzacions armades, basades en l´alliberament nacional en canvi, proporcionen més bé que mal.
 
Si maten, fereixen (encara que siguin per accident) i exclouen no. Una organització armada no té sentit en un estat democràtic i de fet és il·legal.
 
Si l´estat fos democràtic, no hi haurien
organitzacions armades.
Les presons també maten i exclouen. Tot i aixi, són legals.
Jo crec que de mica en mica Xavi, et vas adonant que formes part d´una "familia" de colonitzadors.
 
Terra Lliure va fer molt de mal a Catalunya.
 
Uns colonitzadors que no tenim dret a opinar perquè som inferiors, oi?

S'exclou a un partit que lluita amb la llei i la paraula i es justifica els atacs a persones que simplement volen viure en pau i que gràcies a l'estat democràtic hi poden viure.
 
Pedro estic d'acord amb tu. La manera d'aconseguir les coses és parlant, dialogant i debatint sense una pistola o la violència instal·lada a la societat.
 
Home, tu molta autoritat per parlar no tens, tenint en compte l'estúpida tendència del teu partit a relacionar el 90% del parlament amb ETA.
 
És llàstima que en Xavi critiqui Terra Lliure per ser ilegal. I si ho fós què? Deixaria de ser inmoral?
Aquest és el problema del PP, defensar la llei per la llei. I si la llei la feu vosaltres no té més raó de ser que l'interès perquè no hi ha una concepció ètica al darrera. No tot el que és legal és moral. No és moral (segons el que entenc per democracia) tancar diaris i il·legalitzar partits polítics. Pot ser legal, però no moral. És la diferència entre el polític moral i el moralista polític.
 
La moral pertany a cadascú. Quan l'objectiu de partits o organitzacions és aconseguir coses mitjançant la violència, aleshores els seus actes són il·legals i la formació passa a ser il·legalitzada.

La llei de partits va ser aprovada per àmplia majoria.

Hi ha moltes coses d'ETA que no sabem. Personalment crec que és un pèl exagerat fer aquesta relació, però és probable que molta gent en dubti.
 
Un pèl? Un pèl exagerat relacionar l'instrument democràtic d'un país amb una banda terrorista. Un pèl?
Nano, et retrates a cada segon. Cites en Federico, relaciones ETA i el Parlament, ho trobes "un pèl" exagerat...
 
I relacionar-me a mi amb el franquisme de forma directa no és exagerat?
 
Que el senyor del bigoti condemni el franquisme i deixarem de fer-ho.
 
Que el senyor del bigoti condemni el franquisme i deixarem de fer-ho.
 
Et recordo el que ja vaig dir fa un temps. El PP va condemnar el franquisme.
 
vull veure el document o imatge de l'home que ens va involucrar amb l'Iraq condemanant el franquisme. Si no "lo veo no lo creo".
 
El Congrés en bloc condemna el franquisme 27 anys després de la mort del dictador

EL PUNT (www.elpunt.com)

www.elpunt.com

El PP rectifica i dóna suport a la resolució que inclou un reconeixement a les víctimes del règim.

DOLORS BELLÉS . Madrid

Són molt poques les vegades que tots els grups parlamentaris del Congrés es posen d'acord i voten el mateix. Ahir es va produir una d'aquestes excepcions. Va ser per condemnar el règim franquista i per expressar el reconeixement moral a les seves víctimes. Una condemna i un reconeixement a les víctimes que arriba 27 anys després de la mort del dictador. Però finalment ha arribat i el PP, que fins ara no s'havia pronunciat públicament contra la dictadura, també l'ha condemnat i n'ha reconegut les víctimes. La resolució subscrita de manera unànime inclou també ajudes econòmiques als exiliats.

L'objectiu d'aquest acord no és revifar velles ferides ni remoure la confrontació civil, sinó recuperar la memòria col·lectiva i retre tribut a aquells exiliats que van patir les conseqüències de ser els perdedors. Per aquest motiu, la resolució aprovada ahir per unanimitat al si de la comisió Constitucional de la cambra baixa inclou un reconeixement moral de les víctimes de la Guerra Civil i de la repressió de la dictadura franquista i insta el govern espanyol a posar en marxa de manera urgent una política de protecció econòmica i social dels exiliats, a més de facilitar ajudes als qui desitgin buscar els cossos no identificats dels seus familiars i la recuperació de la nacionalitat per als nens de la guerra i els seus descendents directes.
En aquest pas fet ahir pel Congrés cap a la recuperació de la memòria col·lectiva, es destaca que «ningú pot sentir-se legitimat, com va passar en el passat, per fer servir la violència amb la finalitat d'imposar les seves conviccions polítiques o/i establir règims totalitaris contraris a la llibertat i a la dignitat de tots els ciutadans, la qual cosa mereix la condemna i repulsa de la societat democràtica». El text aprovat destaca també que l'important per a la convivència democràtica és que es mantingui l'«esperit de la concòrdia i reconciliació que va presidir la Constitució i que va facilitar el trànsit pacífic de la dictadura a la democràcia».
Els portaveus de cada grup parlamentari van coincidir en les seves intervencions a destacar la necessitat de recuperar la memòria col·lectiva dins de l'esperit de concòrdia de la Constitució. Des del PSOE, Afonso Guerra, però, va recordar que molta gent no ha volgut parlar de la Guerra Civil per no obrir velles ferides, però va destacar que perquè aquestes ferides puguin cicatritzar cal treure-les a la llum.
Per la seva banda, Felipe Alcaraz, d'IU, va indicar que tot i que cal oblidar-se de l'«enfrontament que hi ha hagut durant molts anys entre les dues Espanyes, no
s'ha d'oblidar com va passar i què va passar per evitar que tornin a passar fets com aquells».
 
Una cosa és reconèixer les víctimes i l'altre condemnar el franquisme. Vull sentir el senyor Aznar dient que Franco va ser una merda i un desastre per Espanya.
 
Fins que no sigui derogat el decret de nova planta, els catalans i catalanes, estem legitimats, per tenir organitzacions armades, que reprimeixin l´invasor,(que no vol dir ni de bon tros, totes les persones d´origen espanyol) simplament, les que tenen un paper actiu dins la societat de refermar i legitimar la conquesta per les armes del 1707 al 1714.
Per tant mentre el vostre estat disposi d´exercit(organització armada) no teniu cap dret a criticar Terra Lliure.
 
Terra Lliure és il·legal o seria il·legal si existís, t'agradi o no t'agradi, perquè així ho diu una llei que no ha estat imposada, sinó que escrita sota la democràcia i amb l'amparament d'aquesta.

El 1978 els espanyols catalans inclosos vam decidir un model d'Estat que ara alguns poseu en dubte. Esperem a que se'ns torni a cridar i després comentem el resultat. Ara per ara, jo personalment crec que l'actual model d'Estat és correcte. Tu pel que veig, no, t'ho respecto, però també em demano que em respectis la meva opinió, que no és ni invasora ni per la força de les armes.
 
No etiquetar productes en català també és il.legal i tot hi així tu estàs en contra d'anar contra aquestes empreses que van contra la llei. I aquesta llei també és democràtica eh, i sense haver estat aprovada sota el soroll de les pistoles franquistes.
 
Troves vàlides les eleccions de l´iraq? diuen que es fan sota democràcia, jo la veritat es que gaire clima de normalitat no li veig. Doncs el mateix passa a casa nostre, els meus pares i encara més la meva àvia, estan d´acord en les meves idees, però tenen por de que ho expliqui, l´avia, hem recorda la gana que va passar durant la guerra. És això normalitat democràtica?
En l´actual estat del benestar, no comten les idees, sino les comoditats.
Una llei votada per la por de bona part dels ciutadans de les nacions oprimides,per mi no és legitima.
VISCA LA LLUITA ARMADA CATALANA!!!!!
 
Tot això no passaria si ens donessiu el dret a l´autodeterminació.
 
Pedro, d'acord, però no per això defensaré que aquests empresaris que etiqueten en castellà agafin les armes i ataquin institucions o polítics que "les oprimeixen".
Simplement diré que aquesta s'hauria de canviar perquè és perjudicial.

Les eleccions a l'Irak, són vàlides en tant que els iraquians poden escollir el seu president. Potser el clima no és propici, però pitjor era quan hi havia Sadam.
Seria més legítima una llei que només defensa un tant per cent no majoritari del catalans?

Què creus que són millors les llibertats individuals de tots els ciutadans, o les llibertats col·lectives?
 
Anònim,
abans un demòcrata del PP que un terrorista de Terra Lliure. Això és una qüestió bàsica de convivència, perquè la vida és, com a mínim, condició de possibilitat de la llibertat.
 
Els de Terra lliure no eren terroristes, terrorista, és aquell que causa terror, jo més aviat els anomenaria justiciers, que són els que fan justicia.

Els catalans sóm els que som, i la resta de colonitzadors com tu Xavi, no en formeu part de la societat catalana, en tot cas, formeu part de la societat espanyola.
 
Doncs jo crec que on visc és la societat catalana i sí que en formo part. Des de que m'aixeco fins que vaig a dormir, hi participo i en formo part, una altra cosa és si no t'agrada que alguns hi participem.
 
Que és per tu "formar part de la societat catalana", existeix per tu Catalunya? o tots som espanyols, sempre tens per davant Espanya, i desprès si s´escau, Catalunya, mai al reves.
Tu no ets català, tu ets Espanyol, i no pas pel teu origen, ni pel teu cognom, sino pels teus articles, que donen a entraveure una actitud imperialista vers als catalans.
 
Ara tu expedeixes títols de català o no? Formo part de la societat catalana i hi participo, t'agradi o no. La meva actitud no és contra els catalans, perquè sóc ciutadà de Catalunya (i no confonguis ara, no té res a veure amb la plataforma de Boadella).
 
Les paraules se les emporta el vent!, el teu partit a demostrat ser anticatalà, t´agradi o no.
 
Si fos anticatalà, no hagués pactat amb CiU, no es presentaria a les eleccions catalanes, ni treballaria com ho fa als ajuntaments de Catalunya.
 
No tens remei, allà a on poses la paraula Catalunya, penses Espanya.
 
I tu on poses la paraula Catalunya, parles de la Catalunya que hauria de ser i no com és ara, plural i oberta.
 
Plural, suposo que vols dir que en general es tolera als ocupants?
Oberta, suposo que vols dir que està oberta a veure cinema en castellà i no en català?
M´agrada que tu també comparteixis la meva idea, de com hauria de ser, vaja potser t´has equivocat a l´escriure, però jo he entès que em donaves la raó, de com hauria de ser Catalunya.
Salut i revolució Martín!!!!
 
Pel que veig diferencies en catalans de primera i catalans de segona. Aquest tracte discriminatori per sort no és corrent en la societat catalana, de la qual, com t'he dit molts cops en formo part.
 
No no Xavi,jo diferencio entre catalans agredits, i espanyols("catalans") agressors, jo anhelo una societat sense classes.
 
Jo prefereixo una societat on per dir la teva, beneficiant al conjunt global de la població; un no sigui titllat com a feixista, represor o opresor.
 
Doncs jo segueixo preferint una societat sense classes, en la que no es jutgi pel "color de la pell", sino pel "color de l´uniforme"
 
Vols una societat en què es jutgi la gent?
 
Si, que és jutgi a la gent que reprimeix, extorciona, roba, manipula etc...
Una mica com tu amb "los incivicos", però amb problemàtiques més greus.
 
Per jutjar la gent que comet delictes hi ha tres maneres. Una d'elles és la penal, l'altra la social, i l'altra la que correspon a la pròpia moral de qui comet un delicte.

Ara, jutjar a la gent per pensar diferent és atacar un dels puntals bàsics de la llibertat.
 
Aixi tu ara també vols jutjar a la gent?
Fins hi tot les has posat en tres categories.
Ja veig que no ho has entès, estava "jutjant" indirectament a l´estat capitalista!que tu defenses.
 
No, he dit les tres maneres com es pot jutjar algú que comet un delicte (estàs d'acord en què siguin jutjats?).

Jutjar persones pel sol fet de pertànyer a un col·lectiu social o a una corrent de pensament és un error; i això és el que sol passar a aquests països socialistes com Cuba, Xina, Veneçuela, etc.
 
I capitalistes com EEUU, Espanya etc...
Ha tu et sona d´algun partit "DEMOCRÀTIC" que hagi fet una llei de partits per excloure els que els hi molesten?.
 
Sí, per prohibir fomracions nacional-socialistes, siguent fins al moment de la seva il·legalització, Batasuna el màxim exponent d'aquest nacional-socialisme a l'Estat espanyol.
 
Ha collons aixi que els que no t´agraden fora!!!!
Això no és democràcia, no veig que tenen de dolent les paraules nació i socialisme.
El PP és feixista i tu ho has reconegut.
 
He dit la paraula nacional-socialisme, i tots sabem a què ens recorda. Vols fer el mateix de l'Alemanya nazi, però a Catalunya, perquè si és així diga-ho, i començarem a parlar del tema.
 
El més semblant a l´Alemanya Nazi, és el PP no pas Batasuna.
 
I després diuen que la COPE insulta? El PP condemna els atemptats terroristes, Batasuna, no.

El PP no increpa a la gent que pensa diferent, Batasuna sí.

El PP governa per tots, Batasuna, no.

Però clar, ara sembla que a Espanya hi ha deu milions de persones properes al nazisme, no?
 
El PP condemna el nacionalisme, mentre fa "terrorisme" d´estat a l´Iraq.

El PP prohibeix partits i increpa els que no es senten espanyols.

El PP IMPOSA govern al Pais Basc, els bascos no imposen govern a la "resta" de l´estat.
Sembla ser que quasi mitja espanya està disposada a fer la guerra, mentre sigui lluny de casa, això si que és feixisme!!
 
Fer la guerra? De que estàs parlant? Qui ha parlat de guerra, a part del conseller Huguet?

Terrorisme d'Estat són els GAL no tasques humanitàries a Irak.

Prohibeix partits propers al terrorisme.

Quin govern ha imposat al País Basc? Allà governa Ibarretxe.
 
Que passa, que ara de la guerra en dieu tasques humanitaries, et recordo, que l´exercit és una organització armada, tal i com ho és ETA, depèn de quin cantó t´ho miris, tots són terroristes, o tots fan tasques humanitàries.
Aixi doncs perquè demanen l´autodeterminació el País Basc?.
Jo entenc com a tal, el dret a autogovernar-se.
No te sentit oi?
Si existeixen partits "propers al terorisme" és per culpa dels espanyols, no pas dels bascos.
Hem jugo els collons, que si l´estat espanyol es desarma, ETA també.
 
Subministrar menjar i medicaments, no és el que fa ETA. ETA no té com a objectiu el desarmament de l'Estat espanyol, té com a objectiu primer separar Euskadi d'Espanya, per després creari un Estat amb ciutadans de primera i segona.
 
ets un penós.

tu i els nazis com tu ja podeu fotre al camp d'aquest país.

INDEPENDÈNCIA !
 
Quan mati, quan exclogui per pensar diferent, quan persegueixi, aleshores em dius nazi.

No ets ningú per fer-me fora de casa meva. Ni a mi, ni a cap ciutadà lliure que viu a Catalunya.

No saps acceptar una societat plural? T'incomoda? A mi, no.
 
Subministrar menjar i medicaments, per a aquells a qui els teus aliats han rebentat amb el teu consentiment, no són tasques humanitàries.ÉS sarcasma a la seva cara.
L´objectiu d´espanya, és mantenir l´ agregació d´Euskadi a l´estat, i per fer-ho , és val de una organització armada. Veig mooooolt més digne la segona postura.
Et recordo que l´"entorn" politic d´eta, que semblen ser els anomenats COMUNISTES de les....;que jo sapiga, els comunistes anhelen una societat sense classes, ni ciutadans de primera ni de segona.
 
Sí, volen una societat uniforme que ningú pugui dir el que pensa, a no ser que coincideixi amb les teories oficials.
 
No!!Ells volen una societat sense privilegis, que són els causants de bona part dels delictes i les injusticies.
El que passa és que per tu són el dimoni, pel sol fet de no sentir-se espanyols.
Per cert que no hem dius res més de l´exèrcit, o és que tinc raó?
 
Així parlar castellà és un privilegi a erradicar. Jo que em pensava que era un dret constitucional i legítim dels ciutadans.

L'exèrcit, hi és per mantenir la seguretat dels ciutadans i per realitzar tasques humanitàries o de suport allà on faci falta. Per cert, saps que Espanya ha participat més activament a la guerra d'Irak amb el PSOE que amb el PP?
 
Com es pot mantenir la seguretat de les persones amb una arma a la mà, CAP exèrcit defensa la pau.
El problema no és parlar castellà, sino ser concient del pais a on es viu, i no exigir-lo ni imposar-lo tal i com passa ara.
 
La consciència de país que tens tu és diferent, no és la que existeix realment. Una persona hauria de tenir dret a que el seu fill fos educat en castellà o en català. Un empresari hauria de poder vendre amb la mateixa facilitat el seu producte a Catalunya independentment de si està etiquetat en català o castellà (si més no els ciutadans ja escollirien si el volen comprar o no pels motius que sigui).

Hi ha una frase cèlebre que diu que per haver-hi pau, primer hi ha d'haver guerra. Jo diria que per haver-hi pau hi ha d'haver unes estructures de seguretat que la garantitzin.
 
Insinues que perque els catalans tinguem la pau, hem de fer la guerra amb espanya?Que trist.

Hem sembla que la conciència de país diferent és la teva, a Italia no es pot triar l´idioma de l´escola, ni a Portugal, Ni al Marroc...

El poble català, hauria de tenir dret a escollir amb quin idioma han de ser educat els seus infants, no pas el país vei.Això és un exemple clar d´imperialisme. Reclama els teus drets al teu pais d´origen, no al dels altres!!
Avans t´hauries de queixar, que els catalns del nord, per estudiar amb català, hagin d´anar a la privada, perquè a l´escola pública no es pot.
 
Els catalans ja tenim la pau. La majoria no ens entestem en parlar de guerra civil i de conflictes socials.

Els catalans són els que hem de tenir la llibertat perquè els fills siguin educats en un idioma o un altre, això no és cosa que hagin de decidir ni Maragall ni Bargalló.
 
Els catalns no en tindrem de pau, mentre formem part d´un estat que fa la guerra a l´irak i a l´Afganistan.

Doncs actualment, aquesta llibertat no la tenim, ja que són els partits i l´estat espanyol, el que decideix i fan les lleis; tu mateix veus les injustícies.
 
Doncs si consideres això votes a un partit que no doni suport a aquestes intervencions militars.

Els partits que vota la gent són els que fan les lleis, i que jo sàpiga en moltes legislatures són els partits catalans (CIU i ERC) els que tenen la clau de la majoria.
 
No has entès res de res.
Tu mateix has donat a entendre que ni ERC ni CIU(els partits catalans), MAI podràn tenir una majoria absoluta per governar i fer lleis.
Perquè els seus interessos, no són els de la resta de l´actual estat espanyol.
Més clar ja no es pot tenir.
No sóm espanyols, ni els espanyols ens volen tal i com som.
 
A Catalunya CIU n'ha tingut molts cops de majoria. Que es presenti a la resta d'Espanya i que en tregui de majoria. De moment que cada partit s'adequï a allò que vota la gent, i que faci el que pugui amb els escons que té.
 
Has llegit el meu escrit?
Que no hi arrives o què?
Qui voldrà formar un grup municipal de CIU o ERC a Madrid, Navarra o Galicia per dir algo.
 
La qüestió és aquesta, que CIU té els vots que els ciutadans volen donar-li, igual que el PP, ERC o el PSOE. O és que el vot d'alguns ciutadans hauria de tenir doble valor, o ser de qualitat?
 
T´estic donant a entendre, que NO som espanyols, que els nostres partits no tenen visió espanyola, perquè en veritat no s´en senten d´espanyols.
 
Doncs bé que hi participen activament a la política espanyola. Els catalans, els ciutadans, en una majoria voleM seguir formant part d'Espanya.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?