lunes, diciembre 05, 2005

 
LOS AMIGOS DEMÓCRATAS DE ZP

Después nos llamarán franquistas y demás apelativos varios (tenemos la conciencia porque no lo somos ni tenemos aliados que lo parecen), pero es que los socialistas se buscan unos amigos que para ellos la democracia es algo que se debe quedar al margen. Chávez, Castro y Mohamed VI son un ejemplo de "defensores de libertades". Como nos podemos codear con alguien que hace un registro de votantes para ver quién está de su parte y quién no. Ciudadanos de primera y ciudadanos de segunda (¿esa es la visión que tiene Zapatero de lo que debe ser un pais con el que se pueda llegar a acuerdos?). Para Chávez primero son los suyos y después también los suyos, porque los que no le dan apoyo ni cuentan...

Esto lo digo con motivo de un
artículo aparecido hoy en la Vanguardia que relataba la sorpresa del senador Iñaki Anasagasti al ver que en una lista de votantes se le consideraba de los partidarios al Chávez (aunque él realmente no lo es) por no haber firmado la petición de revocación de Chávez ni haberla votado a favor. Como tantos otros se abstuvo.
Después cuando el PSOE habla de talante, democracia, igualdad y libertad... ¿nos los podemos creer? ¿Podemos creer a alguien que da apoyo moral y logístico a un dictador, hablar de libertades?
Yo no me lo creo.

Comments:
Xavi, m'alegro de la teva presència a la web per defensar les teves conviccions.
 
Va valent, llegeix l'entrevista a la contra de la vanguardia a l'advocat de Mijail Jodorkovsky, no llegeixis només allò que t'interessa.
 
Hola Xavier,
Estarem d'acord els dos en què, per exemple, aquestes últimes eleccions legislatives a Veneçuela han estat un frau a la democràcia, com moltes de les accions de Chavez. Però el cert és que Espanya, com a país, ha de mantenir unes mínimes relacions internacionals estables amb tots aquells Estats que sigui possible i això no significa que el Govern espanyol estigui d'acord o no amb les actuacions dels governs dels països amb qui es relaciona. Durant el règim franquista, Espanya també va mantenir certes relacions internacionals. La vida és així i les relacions internacionals també. ¿T'imagines com podria acabar una situació en què Espanya no es relacionés amb Cuba, Veneçuela, Marroc o la Xina? Jo sóc de l'opinió que cal fer tot el possible per intentar canviar els règims d'aquests països, però mentre no podem estar-nos de braços creuats i girar l'esquena a aquests països com si no passés res.
salut Xavier!
 
Per cert, encara és hora que el teu partit condemni el franquisme!
 
He llegit aquest migdia la contra de la Vanguardia. No conec gaire el tema així que no sóc ningú per opinar, però simplement dir que hi ha mesures de Putin que atempten contra la llibertat de les persones i de l'economia.

D'acord a que no podem girar l'esquena... però és que estan utilitzant a Zapatero per a justificar-se més del que ja ho fan.

Gràcies als dos per participar i espero que seguiu participant en els debats oberts d'aquest blog.
 
Tantes coses que hauria de condemnar la societat i no es condemnem... Crec que parlar de franquisme és un debat que no ajuda a solucionar els problemes del dia a dia. Parlem d'atur, d'inmigració, etc? Potser ens dóna més fruïts.
 
Primer condemna el franquisme, que és una acció ben fàcil i ràpida: Jo condemno el cop d'estat del 1936 i el posterior règim conegut com a franquisme, que va privar de llibertat i va matar per mantenir-se al poder.
Així de fàcil. Ara ja podem parlar d'atur i precarietat laboral (vau reduir l'atur a base de contractes temporals), o del preu de les hipotèques, que ha pujat espectacularment precisament amb el govern del PP, amb aquella famosa llei delòl que només ha fet que enriquir els promotors immobiliaris.

Salut i República
 
Doncs aprofita per condemnar el GAL Vaquer, així cadascú purga els seus pecats, jo si fa falta condemno Terra Lliure, amb la què no tinc res a veure.
 
No crec ni que tu, Pedro siguis simpatitzant de Terra Lliure, ni tu Oriol dels GAl ni jo del franquisme.
 
Per això, condemna'l, o fes-te d'un partit que el condemni
 
En el 8è comentari del post "Tri-Party" veura's com el condemno. L'any 2002 tot el Congrés (el PP inclós) va condemnar el franquisme.
 
Sí, i van posar una medalla al torturador Melitón Manzanas.
 
Li van posar com a víctima d'ETA, encara que sóc del parer que com a torturador d'un règim totalitari va ser un error concedir-li. Encara que, els socialistes li fan homenatges a Carrillo i va ordenar matar 5000 persones.
 
Vull veure aquesta condemna del franquisme de l'any 2002, segur que no s'hi cita el règim franquista expressament o hi ha algun subterfugi. Llavors estairue condemnant Fraga.
 
A la pàgina web del congrés hi ha un error i no puc entrar als diaris de sessions de la legislatura 2000-2004. Quan pugui ja t'ho diré exactament, però a la portada de "El periódico" de 21 de novembre de 2002, ho diu clarament "El PP condemna per fi el franquisme".
 
Des de quan és indivativa de res la portada del pamflet el periódico?
 
Simplement és una referència que he volgut donar fins que no pugui accedit al diari de sessions del Congrés dels Diputats.
 
La notícia també va sortir al "Punt":

http://www.borrull.org/c/noticia.php?id=11497
 
Això d'en Carrillo és fals i ho sabeu.
Després dius que no ets franquista, però només fas que repetir eslògans dels falangistes més extremistes.
Jo condemno qualsevol ús de la violència: ETA, GAL, Terra Lliure, IRA, GRAPO, HAMAS, Al-Qaeda, Sharon, Mohamed VI, Stalin, George W. Bush, Manuel Fraga (Ministre d'Interior en temps de Franco i firmant de penes de mort)
Si ja ho vau condemnar un cop, quin problema hi ha per repetir-ho.
Jo condemno el franquisme! Mira que fàcil

Salut i República
 
A cada post he de repetir que condemno el franquisme? No n'hi ha prou amb una vegada? És que el tema potser s'acabarà fent massa repetiu i entrarem en un debat estèril. Recordo 8è comentari del post "Tri-party".
 
Fins que no vegi el teu amo condemnat-lo no val.
 
Quan dius el meu amo, suposo que et referiràs a Mariano Rajoy. Preferiria que empressis un altre terme perquè no és el meu amo. Quan es va fer aquesta votació Mariano Rajoy hi va votar a favor, com tot el Partit Popular.
 
Jo estic a favor de la lluita armada(ven portada) i dono tot el meu suport a les persones que van sacrificar la seva vida per les nostres llibertats.

Quim Sanchez,Fèlix Gonyi,Martí Marco, Gustau Muñoz.... La Victoria en homenatge!!!!!

VISCA TERRA LLIURE!!!!!
MORI EL MAL GOVERN!!!!!
 
Trobes bé que es mati a gent per pensar diferent?
 
NO gens bé i tu que empresonin a gent per pensar diferent?
 
Tampoc ho trobo bé. A Espanya per sort, no s'empresona per pensar diferent, perquè pensar diferent no és un delicte tipificat pel codi penal (per sort). El que està tipicat és tenir conductes anti-democràtiques i il·legals (diga-li terrorisme, diga-li feixisme en qualsevol de les seves formes).
 
Mentida!!!!
Preguntali al senyor Xirinacs, que va dir algo aixins com:
Jo sóc passifista, però davant d´un conflicte violent, no ens podem quedar callats, ens hem de posicionar a favor de l´oprimit, i en contra del repressor, per tant hem declaro amic d´ETA i enemic de l´estat espanyol.
Si arriva ser per la seva edat i l´estat de salut, ja estaria emprasonat, i no és l´unic cas, també hi ha en Juan-ra i la Laura riera, i potser algun més i tot.
 
Si empresonen a algú a aquest país és perquè comet un delicte tipificat en el Codi Penal. M'agradaria que m'expliquessis els dos casos aquestes perquè els desconec. Gràcies.
 
També pots anar a la presó per injuries al rei( parlar malament d´ell) o per mateliaritzar un sentiment tant bàsic,com cremar la bandera de l´estat opressó.
Si d´això no en dius empresonament per pensar diferent? ja ens hem entès.
 
Una persona encara que pensi diferent ha de mantenir un respecte per la resta d'ideologies democràtiques. La llei és la llei i fins que no es canvïi s'ha d'acceptar (sempre i quan estiguem en democràcia). De mentre, lluita (de forma pacífica si pot ser) perquè es canvïi aquesta llei o lleis que no t'agraden.
 
Ja que veig que estàs d´acord en mi, com és que no van canviar les lleis quan el PP estava al poder. Potser perque ja us van ver unes lleis repressores cap a les minories politiques; ara, això si, el millor és la llei de partits, i la reostia, és que tot això amb la paraula democràcia pel mig.
Com ho deies això: De mentres ves lluitant de forma pacifica que les bombes molesten els meus votants.
Tu faràs carrera nano!!!
 
Les bombes molesten a tots els ciutadans.
 
Eta no te res en contre meu.
Quan maten gent no m´agrada(de fet han dit que ja no pelaran civils), però en tot cas el seu objectiu no són pas els ciutadans.
A MI NO HEM MOLESTEN!!!!
 
Doncs quina solidaritat i per apreci per la vida de les persones. La pau al País Basc crec que hauria de tenir dues condicions. La fi de la violència (entesa com a morts, ferits, persecucions, xantatges, pintades) i la possibilitat de que tots els habitants del País Basc tinguin dret a dir la seva sense excloure a la resta ni sense ser exclosos.
 
Doncs això que vols tu, no ho vol el teu partit, que diu:
"Yo no quiero el fin de eta, yo quiero acavar con eta".
Si no voleu pactar, com vols solucionar el problema.
ETA ja ha fet un salt cualitatiu, i ja no mata civils, i tampoc catalans, perque no ens enten com el seu opressó.
I a la teva ultima referència, suposo que volies dir que legalitzin Batasuna per poder dir la seva no?
Per cert, jo hem considero molt solidari.
 
Però fixa't que Batasuna incompleix la primera de les condicions i part de la segona ja que no respecta les veus discordants.

Així jo doncs com a membre del PP i català, que sóc, opresor o no del poble basc?

La vida d'una persona està per sobre del seu càrrec polític dins d'una democràcia.
 
És una guerra oberta entre l´estat i ETA, ningu respecta les normes que tu dius, perque és ETA els dolents i l´Estat els bons?
Tu entens vida, passarte la resta de la teva vida tancat a la presò? jo d´això en dic treure la vida, per tant l´estat també treu vides.
El que et fa decantar cap a un o cap a l´altre, és formar part d´una nació reprimida, o bé formar part de l´estat opressó.
Han quedat clares les nostres posicions no Xavi?
 
La teva posició ha quedat clara des d'un primer moment. Ho veiem amb ulls diferents. Jo no formo part de res, perquè crec que és molt més important la llibertat individual d'una persona que un "estat" o una "nació".

Una persona que mata treu vides de forma definitiva. A la presó com a molt s'hi pot estar 25 anys i alguns hi viuen molt bé.
 
Si no formes part de res, no estàs legitimat per fer politica de res.
No confonguis lluita armada amb drets nacionals, una cosa no treu l´altre, simplement es cumplementen, no crec que sigui necessari triar entre llibertat individual o nacional.
A les presons, els unics que hi viuen bé, són els "terroristes" d´estat (Conde, Lara,Vera)
 
No formo part de res del que tu has dit, però si que formo part d'una societat on el més important per mi són les persones.

Hi viuen massa bé aquests últims que has citat. Esperem que no els donin l'indult.
 
En aquesta societat de que dius formar part, suposo, que tots deuen ser espanyols; si per tu el més important són les persones, hauries de defensar els seu drets no? I ja ho crec que ho fas, defensant els seus drets linguistics i culturals, que no són pas els catalans, sino els espanyols.
 
Defenso els drets individuals de totes les persones.
 
Doncs potser que comencis a defensar els drets col.lectius, com poder veure cinema en català per exemple.
 
Ja en tradueixen de pel·lícules al català.

Se'n traduirien més si hi hagués més interès.
 
No tens remei,no ser si el que voleu és que fotem foc als cinemes en castellà, per mostrar el nostre interès o que.
A !!!! perdò no t´havia entès, parlaves de interès econòmic de les empreses.
Bé tenim un problema, jo hem preguntaria ,si el teu partit tindria interès per parlar amb les empreses, perque tradueixin en català.
 
Les empreses són lliures; coaccionant-les, amenaçant-les o multant-les, l'únic que s'aconsegueix és que se'n vagin.
 
Doncs jo crec que no ho haurien de ser, les empreses haurien d´estar al servei del poble, i no pas el poble al servei de les empreses.
 
Aleshores per tu les empreses haurien de ser estatals? O bé no haurien de tenir capacitat de decidir?

Si són estatals passarà que no deixaran de tenir pèrdues i els ciutadans se'n veuran perjudicats.

Si no tinguessin capacitat de decidir, o se n'anirien o no vindrien. Després alguns dirien que aquestes empreses fan boicot a Catalunya, no?
 
Aqui l´has encertat, "totes" les empreses haurien de ser estatals,(si més no, les grans empreses)
Ja veig, que la teva tendència es el neoliberalisme agressiu!
Doncs jo sóc socialista radical.

No no, que se´n vagin, el boicot al català, ja l´estan fent, si marxen no direm res; bé, si que direm algo, que no s´han integrat a la nostre societat catalana.
 
Doncs, sí, sóc neoliberal.

Si se'n van empreses els perjudicats són els ciutadans. Diga-li a una persona a l'atur que ho està perquè l'empresa no s'adapta. Quan realment l'empresa està adaptada a la verdadera realitat social i no a la que alguns impulsen o voldrien impulsar.
 
L´atur és fruit del sistema neoliberal que defenses,
La demanda de treballadors per part de les empreses, mai pot ser inferior al nombre de treballadors. Dintre del neoliberalisme, l´atur és necessari.
I aquest sistema, és el mateix que crea les classes socials, el treball precari(ETTs)la immigració etc...
Realment, tu formes part del problema, no pas de la solució.
 
Et recordo que amb el PP va baixar l'atur i la temporalitat en el treball.

El model que tu defenses és un model utòpic basat en la incapacitat de la gent a prosperar i a ser lliure.
 
Cap comentari....
 
Aquest noi ha estat educat per ser ric, no pas per ser pobre, doncs au a explotar la gent que això és el que hi ha!
 
He estat educat per a ser un ciutadà respectuós amb l'altra gent, ni per ric ni per pobre, simplement per ciutadà. El que divideix ets tu, no jo.
 
Jo no divideixo res, simplement no vull formar part obligadament de res.
A tu no et deu sonar una canço popular valenciana que diu:
Lladres que entreu per Almansa.....
 
No, no em sona. Dividir ho fas, quan diferencies entre ciutadans rics i ciutadans pobres; entre catalans bons i catalans dolents (que som tots aquells que volem viure en la realitat social catalana).
 
Els que us va bé la societat actual, només podeu ser els rics.
Jo no vull dividir entre rics i pobres, jo vull que tots estiguin al mateix nivell, però mentre això duri, el ric és l´enemic.
Doncs potser que vagis a la pagina d´Al tall, havera amb qui o que et sents identificat. Hereu d´almansa!!!!
 
Doncs diga-li a la Caixa, diga-li a Carod-Rovira, a Joan Saura i a tota aquesta gent que té molts més diners que jo.

De mentre, jo dins el que bonament pugui, m'ocuparé d'augmentar la qualitat de vida dels ciutadans.
 
A tots aquests, ja els hi he explicat, igual com t´ho explico a tu; Que els teus "adversaris" politics, siguin més rics, no vol dir que no defensin una societat més igualitaria que tu o el teu partit.
La qualitat de vida del mal anomenat primer món, empitjora la qualitat-subsitència del mal anomenat tercer món.
Ser nacinalista,no vol dir mirar-se només al malic.
 
La gent que critica als rics quan ells ho són? Això no ho trobes contradictori? O populista?
 
Populisme és el que fa el teu partit, per ser socialista has de ser pobre?
 
Una persona que critica a una altra per tenir diners, quan ell fiquem per cas en té el doble (ho trobes lògic?). Un cop deien que el socialisme i la pobresa tenen una relació, i és que l'existència dels primers porta a la conseqüència de ser pobre.
 
No es tracte de posseció de diners, sino de intenció de que fer-ne d´ells, i el mateix passa amb el poder i moltes altres coses.
 
Hauríem de ficar comissaris polítics per veure en què es gasta la gent els diners i fer-li gastar aquests diners (o no) en funció dels interessos del govern. De pas també fixem els preus, i fem empreses de caire monopòlic i estatals. Ara, que Joan Saura i companyia segueixin tenint diners i se'ls gastin en el que vulguin.
 
Si jo tinc 10 pomes, i tu tens gana, però no en tens cap de poma, és un problema que jo tingui 10 pomes si les vull repartir?
Ho he hagut d´explicar així, perquè veig que no m´has entès.
Això és un principi de comunisme, repartir a parts iguals.
En el sistema capitalista(el qual defenses), tu seguiries passant gana.
La feina de l´estat, és administrar les riqueses a parts iguals, i eliminar els grans privilegis que a causat el capitalisme, per poder així, crear una societat més justa i igualitaria.
Reunificació,independència política i revolució socialista als Paisos Catalans!!
 
En un sistema capitalista, qui té 10 pomes, les pot repartir si vol, i guardar-les si vol, ja que són seves i se les ha guanyat. En un sistema comunista li treuen sense que tingui capacitat a decidir res.

Estàs decidint el futur de zones on actualment els seus habitants rebutgen frontalment els Països Catalans. Qui governa a Balears i València? Quin és el principal partit de la oposició?
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?