sábado, diciembre 03, 2005

 
LA NACIÓN DE LOS CIUDADANOS

"Los integrantes de la Nación no son las tierras ni la historia, son las personas". Así se expresaba esta mañana Mariano Rajoy, presidente del Partido Popular.

Hoy quería hablar de un artículo del Wall Street Journal sobre el Tripartito, pero teniendo en cuenta el éxito del acto en favor de la Constitución y de las palabras de Rajoy, mejor dejo para mañana la crítica y hoy hablo de cosas enormemente positivas.
Hablando de tierras y de confrontaciones históricas, lo único que se crea es tensión, división y crispación. Hablando de personas, lo que extraemos son soluciones a los problemas de la gente y eso es siempre algo positivo.

Un pais se construye desde los ciudadanos. Cuando se ataca a medios de comunicación, a partidos y a personas (aunque solo sea con la palabra) es que algo va mal.
¿Por qué se critica a la gente que defiende la Constitución mediante la celebración de un acto festivo? ¿Por qué el PP no tiene derecho a defender la Constitución?
A lo mejor es la "superioridad moral" de la izquierda la que nos impide defender un texto democrático que atañe a todos los españoles.

Que el PSOE, CIU, ERC, PNV, IU, BNG, CHA, CC, NA-BAI, EA y el resto de partidos sin representación parlamentaria hagan lo que quieran (están en su derecho), pero que... por favor..., no criminalicen al PP, que libremente decide ejercer un derecho realizando el acto de esta mañana. Actos como el de hoy sirven para dar prestigio a la Carta de Libertades que los españoles tenemos desde 1978. Cuantos más nos sumemos a la defensa de la Constitución, mejor.

Y como 200.000 personas han clamado esta mañana (y muchísimos millones más que no hemos asistido al acto pensamos):

¡Viva la Constitución! ¡Viva la libertad! ¡Viva la nación española!


Comments:
Querido Xavi,

obviamente el PP tiene derecho a realizar un acto, como qualquier otro partido, lo que se criminaliza no es el hecho de hacer un acto, sinó que el Partido Popular haga un uso partidista de la Constitución, que engañe al pueblo con la escusa de la Constitución. Una Constitución que recordemos no apoyaron en el '78.

Por otro lado, en tu post nombras a todos los partidos con representación parlamentaria, que casualidad que últimamente todos ellos esten deacuerdo en las votaciones que se realizan en el congreso de los diputados, excepto el PP claro. ¿Acaso todos los partidos represetados en las Cortes estan equivocados continuamente?¿Acaso no es posible que sea el PP el que quiere crear un ambiente de crispación para intentar llegar al Gobierno? Al parecer los del PP solo estais cómodos cuando mandais, claro así podeis hacer lo que se os antoje y podeis imponer vuestro criterio de derechas, conservador y que tan solo favorece a los ricos.

¡SALUD,REPÚBLICA y SOCIALISMO!
 
Suposo que coneixes el senyor Coto. Quina opinió en tens?
 
Quines són les expectatives del postfalangisme català que presideixes de cara al proper cicle electoral?
 
Gracias a los 3 por participar. Víctor, 10 millones de personas no pueden ir equivocadas. Cuando en 1996 se celebraron eleccions generales mucha gente (y no precisamente ricos) vio en el Partido Popular una esperanza de cambio, una posibilidad de encontrar un trabajo que había perdido con el PSOE y de prosperar. Por eso, votaron al Partido Popular. 4 años más tarde, la calidad de vida de los ciudadanos españoles había aumentado y un millón más de votantes dio respaldo al Partido Popular. Eso demuestra que no gobernamos para la derecha, ni para la izquierda, gobernamos para las personas.

A l'usuari anònim, dir-li que vaig conèixer al Sr.Coto fa una setmana coincidint amb la presentació de la Junta Local de Tordera. O sigui que no puc dir gaire cosa d'ell. La impresió que vaig tenir del President de Noves Generacions de Barcelona, és que és una persona amb moltes ganes de treballar i a més d'una forma directa i eficaç i que s'atreveix a dir el que pensa i això en els temps que corren és molt.

Pedro, el postfalangisme català jo no el presideixo. Si busques postfalangisme els hi preguntes als de Falange i veuràs com afortunadament les seves expectatives no són gaire bones.
 
La carta de llibertat per als espanyols, és la carta d´imposicions pels catalans
Visca la vostre llibertat per reprimir les nacions
Visca la vostre constitució que és una presó de pobles
Visca el vostre estat espanyol, perque no sou cap nació
 
90,47% dels catalans van votar Sí a la Constitució.

4,61% van votar No.

4,05% van votar en Blanc.
 
Ni tu ni jo hem tingut la oportunitat de votar-la, és logic que per por a una guerra civil és votes si.
Suposo qgque ja en coneixes el context en que es va desarrollar....

I per si algu en tenia dubtes, en Tejero ens va recordar que la dictadura seguia

O es que el rei no ha sigut imposat per la dictadura falengista que dius comdemnar?
 
Sí, però ratificat per tots els ciutadans. Al morir Franco no podia quedar un buit de poder. El dictador tenia dues opcions (o rei o nomenar successor un altre dictador) i la més beneficiosa per als espanyols va ser que el rei iniciés el procés de transició. Els espanyols votant la Constitució van decidir que el rei continués i el rei ha actuat de forma determinant en moments difícils.

Si es votés ara (de fet quan es faci la reforma l'haurem de votar) no tinc dubtes que el resultat serà SÍ.
 
El benestar del capitalisme actual, és "l´opi del poble", per desgràcia en aquesta societat materialista, mentre la gent tingui luxes i comoditats claudiquen i sacrifiquen coses en dretiment d´altres; la qual cosa no vol dir que si Espanya ens preguntes "de bon rotllo" si volem un estat propi, sense posar-hi cap tipus d´amenaça no com ara, (et recordo que la constitució amenaça amb les armes aquells que gosin separar-se del seu estat)
Per logica aplastant seriem un estat independent.
 
Vols dir? Les conseqüències d'una eventual independència, serien perjudicials tant per a Catalunya com per Espanya.
 
Explicam-ho això!!!
 
Catalunya ven bona part dels seus productes a la resta d'Espanya. Si aquesta resta d'Espanya aleshores no volgués comprar productes catalans, aleshores les conseqüències serien negatives.

Però repeteixo, tot això és història-ficció, i no un problema real de la gent, per tant precupem-nos per solucionar aquests problemes i no perdem el temps en debats que no interessen i fins i tot avorreixen a la majoria de ciutadans.
 
Deus voler dir, no parlem d´un tema que t´incomode? Preocupa, i molt.

Jo he entes que si aconseguissim una independència politica, Espanya no voldria tenir relacions comercials amb nosaltres? Ostres!!! quin recel no?
El problema torneu a ser els Espanyols, quins pebrots que teniu. Es ven bé digne de un estat imperialista, (o vens amb mi o et matxaco)bufff!!!!
 
Doncs per desgràcia seria així. I en una economia liberal i de lliure mercat el més lògic seria que això no tingués importància, però malahoradament sí que ho serà.

S'ha pogut comprovar amb el cava (avui Codorniu ha dit que les vendes han baixat un 4%).

Preocupa i molt, dius. A les enquestes em sembla que el que més preocupa és l'atur, el terrorisme, la inmigració i/o la vivenda, entre d'altres temes.
 
Perque tenim terrorisme Martin?
Ostres!!! potser és que els temes van relacionats amb això del nacionalisme no?
Es evident que en els espanyols com tu, se els hi enrefoten els nacionalismes, perque ells ja tenen estat, però hi els que vivim en una nació sense estat?
Hem sembla que una de les demandes més grans de l´estatut, per part de la ciutadania catalana, era el dret a l´autodeterminació.
 
La ciutadania catalana tenia/té un gran interès en l'Estatut? Si més no comparable amb el del 79?

Corregeix-me si m'equivoco, però l'Estatut no recull el dret a l'autodeterminació. Si fos una gran demanda de la societat catalana, crec que l'haurien inclòs.

Si no vaig equivocat ERC no fa gaire va votar contra el dret a l'autodeterminació.
 
Jo crec que si que el te l´interès, tot i que jo no!
L´estatut, no reconeix el dret a l´autodeterminació, perque el bus d´en Saura només era un muntatge de cara a la galeria.
Respecte a ERC no en tinc ni idea del que voten, en tot cas no en sóc ni votant ni simpatitzant.
Però, si és veritat que han votat en contra, deu ser per pressions externes del "pal" l´estatut a sido dictado por eta en perpinyan i etc... Tot i aixi no ser de a on ho has tret això.
 
Ho vaig llegir a Cimera Extraordinària (cimeraextra.blospot.com).

Les persones són més importants que la història o el territori. Les persones són les que decideixen. El dia en que les persones decideixen canviar el model d'Estat, aleshores doncs ho haurem d'acceptar. De moment, i t'ho torno a repetir, pel benefici de tots els que hi vivim, hi ha dues opcions, treballar pels problemes que inquieten realment, o si es vol treballar per un altre tipus de problemes que es faci sempre de forma pacífica.
 
No podem canviar el model d´estat, perque els catalans no en tenim d´estat.
Sempre falles de base Martin.
Tu mateix, has demostrat que interessa el tema, exposant articles relacionats com "la nación de los ciudadanos" "Pilar Elias" o Tri-party.
Et dire més, aquest tema hem sembla que interessa quasi tant o més als pperos que als propis nacionalistes, home tinguent en comte el redit electoral que els hi ha suposat fora de Catalunya...Ara bé, si ets del pp peró del català, millor no parlar-ne "que no interessa"
 
L'article de Pilar Elías, volia deixar clara la situació que viuen els perseguits per part de nacionalistes excloents.

La nación de los ciudadanos, feia volia deixar clar el que va dir Rajoy que els ciutadans són el que més importa.

I l'article Tri-Party, era a mode de curiositat, ja ho vaig dir en el seu moment. La situació que s'hi descriu, un pèl exagerada, espero que no es visqui mai a Catalunya. D'altres potser si ho desitgen.

No he fallat de base, perquè l'estat en què vivim els ciutadans de Catalunya és l'espanyol. Ara per ara és així.
 
Molt bé nano només et falta el viva Franco, todo por la patria e Javi?
 
Perdona però si li dius a Carod-Rovira també et dirà que ara per ara l'estat en què vivim és l'espanyol, i no per això és franquista.

La obsessió per relacionar el PP amb el franquisme a vegades arriba massa lluny.
 
La teva obsessió per relacionar Carod-Rovira amb la justicia nacional, també.
Et recordo que el fundador d´alianza popular, va ser ministre de Franco.
A Ceuta i Melilla, el govern del PP a fet restaurar l´estatua que s´havia retirat.... que suspitòs...
 
I et recordo que molts alcaldes convergents ho eren amb el franquisme. I que Maragall i Rafel Ribó no tenen un passat caracteritzat per una lluita anti-franquista ferma.
 
Jo no formo part de cap d´aquests partits venuts al capitalisme, si et sents malament o incomode per pertanya al PP, et fots, a mi no m´has de explicar les vergonyes dels altres, que no són pas les meves.
Al menys estic content, que reconeguis que les arrels del treu partit, per tant les teves, venen del franquisme.
De mica en mica, ja anem treien l´entrallat de tot plegat, home!!!!
 
Jo no estic incòmode per pertanyer a un partit que va governar Espanya amb eficàcia de l'any 1996 al 2004 i d'un partit que a Catalunya defensa que els ciutadans tenen drets per ser ciutadans i no per ser o sentir-se més o menys catalans.

En tot cas la decisió d'ex-col·laboradors del franquisme (a tot arreu en trobaríem) d'apuntar-se a partits democràtics és seva i els hi retreus a ells, però jo amb 18 anys, no tinc cap sentiment pro-franquista, al contrari; i l'únic partit al qual he estat i estic afiliat és el Partit Popular. Per tant a mi no em diguis franquista perquè saps que no ho sóc.
 
Tampoc deus estar incomode d´estar en un partit que va portar Espanya a fer una guerra imperialista, perque el teu tarannà es també imperialista.
Com diuen els castellans: "Dios los cria i ellos se ajuntan".
Tu no ets franquista, però les teves arrels si, el teu partit s´ha creat del franquisme, no pas d´algun "colaborador" espontani.
 
Saps quin és el problema? Que Catalunya i Espanya no són les mateixes de fa 25 anys, que els problemes han canviat i que la gent també. Avui he estat al congrés de Noves Generacions de Catalunya i l'únic que hi he vist és il·lusió i ganes de treballar per un projecte a Catalunya.
 
No ho dubto pas!!! Felicitats si et sents bé!
Per cert el projecte era per Catalunya o per Cataluña? ja ja ja, no cal que contestis ja veig que tornem a ser al punt de partida, "Viva España"!!!
 
El projecte de Noves Generacions de Catalunya és per als catalans, per a tots els catalans.

El projecte de Noves Generacions d'Espanya és per a tots els espanyols (inclosos els catalans).
 
Aixi que collons foteu els d´aqui, si acaven decidint els d´Espanya, serà que el projecte el decideixen ells no?
Per anar bé, hauria de ser el revès.
 
El que passa aquí és que es col·labora entre totes les Noves Generacions, siguin estatals, autonòmiques, provincials, comarcals o locals.

Així funcionen les organitzacions, o és que a les JERC, a València, no comparteixen projecte amb les JERC de Catalunya?
 
El projecte de les jerc de Catalunya,es per al principat, no pas per els Paisos Catalans. Vaja, jo no en sóc militant, però jo no he vist la jerc dient quin estatut volen els Valencians.
Ni els de jerpv dirigint l´estatut del principat. No ho ser, de fet segueixo pensant que les coses s´arreglen per la base, no pas per la "direcció".
 
Les bases de Noves Generacions de Catalunya i del Partit Popular de Catalunya tenen un objectiu canalitzat i dut a terme per les respectives direccions amb la participació d'aquestes bases; que no és cap altre que el treball pels veritables problemes de la gent.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?