viernes, diciembre 09, 2005

 
IMPUESTOS Y DISTRIBUCIÓN
La gente paga impuestos (algunos hacen evasión fiscal pero bueno). Parte de nuestros impuestos son gastados por el Estado en beneficio nuestro (se supone). Otra parte es cedida a las comunidades autónomas, mediante sistemes de financiación.

Parece ser, y de hecho es que los ciudadanos de Cataluña pagan más impuestos porque en general tienen unos ingresos más altos. Eso no quiere decir que todo catalán pagues más que cualquier otro ciudadano. Los ciudadanos no pagan los impuestos estatales en función de donde viven sino en función de lo que ganan.

Ahora bien, si juntamos el dinero aportado por todos los catalanes y después miramos lo que llega ya sea a la Generalitat o en forma de inversiones del Estado, vemos que esta última cantidad es más pequeña.

Hasta aquí, creo que es correcto. Pedro, corrígeme si me equivoco.

Puede que haya catalanes que reciban más de lo que aportan y puede que haya ciudadanos de otras comunidades que les pase al revés.

Entonces que nadie pague impuestos. Entonces probablemente la gente no podría ir al médico porque al no haber impuestos estos serían de pago, no tendrían asegurada la educación, etc.

La cuestión nos es quien recibe más o quien da más. Los impuestos deberían estar para repartirlos de la manera más eficaz para que TODA la ciudadanía los aproveche y se consiga un mayor desarrollo. No pueden ser repartidos de forma egoísta. Si no hay dinero, pues busquemos la forma de que haya más para todos, no solo para algunos.
Si en Cataluña pedimos un sistema a nuestra medida que solo nos beneficie a nosotros, luego vendrán Baleares, Madrid, Valencia, etc. a pedir lo mismo (ojalá el resto de comunidades tenga más sentido de Estado).

Respecto a la discusión posterior que generará este post, solo decir que comprendo perfectamente que no es posible llegar a un acuerdo con personas que tienen una manera de ver España (respetable y discutible, así como la mía) diferente a la mía.

Comments:
Artur Mas ha dit que està disposat a cedir el 2% del PIB a la resta de l'estat. Et sembla poc?
Una sentència del tribunal Constitucional alemany va obligar a reformar el sistema de finançament alemany per dèficits fiscals molt més baixos que aquí. Repeteixo, informe't sobre el tema abans de parlar-ne, t'anirà bé.
Ho va dir Milton Friedman, els pobres de les regions riques acaben pagant els rics de les regions pobres. Com és que el subsidi d'atur és molt més alt a Andalusia que Catalunya? I que les escoles extemeyes tenen molts més ordiadors?
 
Per cert molt hipòcrita no defensar a Catalunya el que defenseu a Euskadi i Navarra? És aquesta la teva idea d'Espanya? Discriminar territoris?
 
Euskadi i Navarra tenen un règim especial que sincerament no trobo bé, però ara per ara és legal.

No he llegit la Constitució alemanya, probablement sigui diferent a la nostra.

S'haurà de cedir el que s'acordi, no el que digui Artur Mas.

Si les escoles extremenyes tenen més ordinadors és perquè Rodríguez Ibarra si més no en aquest aspecte impulsa polítiques socials que a Catalunya falten perquè hom prefereix gastar-s'ho en campanyes Pro-Estatut perquè la gent del carrer en faci una mica de cas. Amb el que va costar la campanya tens per 1000 ordinadors.
 
Demagògia 100%, t'ho demostraria amb dades això que dius de l'Ibarra, però com que noe stàs a favor de publicar-les no puc.
Mare meva, o sigui que Sala-Martín, Tremosa, Casasnovas... Tota aquesta gent està equivocada. Acomiadem els economistes catalans!El motiu del dèficit fiscal és que ens gastem en una sola campanya electoral el que els altres es gasten en ordinadors(deu ser que a Extremadura no fan campanyes electorals, suposo que deus conèixer Extremadura millor que jo, que pensava que feien campanyes com tothom pobre de mi!). Quina explicació tan científica del dèficit fiscal, no sé perquè discutir tant si el kit de la qüestió estava en les campanyes electorals...
Per cert, si en tens proves ho hauries de portar a la fiscalia.
 
És a dir que u 2% del PIB et segueix semblant poc? Deus ser molt insaciable tu, doncs jo sé una mica d'economia i Alemanya de l'oest amb prou feines destina un 1,5% del PIB a la de l'Est. Nosaltres, amb les poques dades que teim segons FUNCAS(Fundació de les Caixes d'Estalvis Españoles) un 7% del PIB.
Veus com t'has d'informar una mica? Va anima't, que llegir no fa mal.
 
Per cert, una bona part del teu partit sí que està d'acord amb el sistema vasc. Perquè no els hi dius res?
 
Era per citar un exemple, no pretenia reduir-ho tot a aquesta campanya.

És dolent destinar el 7% d'aquesta PIB per al conjunt d'Espanya (incloc Catalunya). Ens perjudica en general?

No depèn de mi que es publiquin. Que les publiqui qui les ha de publicar, no jo.
 
No, què va, no ens perjudica, ens quedem sense aeroport internacional, les empreses es deslocalitzen que dóna gust, l'atur augmenta, no tenim ample de via europeu, no hi ha quart cinturó, l'inversió en educació és mínima i en sanitat també... les prestacions socials són molt més baixes a Catalunya que a Extremadura o Andalusia, però no ens perjudica.
Imagia't que 7 de cada 100 pessetes qua guanyessis se n'anessi i no tornessin. Et perjudicaria?

Per cert, potser no depèn de tu la seva publicació, però podries reclamar-la o fer alguna cosa per ella.
 
"Respecto a la discusión posterior que generará este post, solo decir que comprendo perfectamente que no es posible llegar a un acuerdo con personas que tienen una manera de ver España (respetable y discutible, así como la mía) diferente a la mía."

T'hi has lluit company... Això és democràcia i la resta són bestieses...
 
Pedro, em referia si això perjudica al conjunt d'Espanya. Entenc que a Catalunya per culpa d'això faltin diners per a altres coses, però cadascú s'ha d'espavilar amb els diners que li pertoquen.

Ara imagina que Catalunya no destinés diners per a que altres comunitats es desenvolupessin. Les zones més riques dins Catalunya podrien reclamar aleshores que amb els seus diners no es fessin projectes a altres zones que ho necessiten més.

I ara imagina que dins aquestes zones riques les persones més riques diuen que es volen quedar els diners dels seus impostos.

No creus que fora millor negociar un sistema de finançament i d'inversió a les comunitats autònomes de forma multilateral i que sigui just per a tots?

Al comentari anònim dir-li que les meves paraules poden haver estat mal interpretades. Em referia que quan es té una idea d'Espanya diferent és molt díficil, per no dir impossible, arribar a un acord per com ha de ser aquesta Espanya per molt que les dues parts s'hi impliquin molt en la discusió.
 
Quina demagògia tan gran i quina manera d'amagar la veritat, negociar de forma multilateral vol dir donar un tracte preferent al País Vasc i Navarra i jo crec que tots els espanyols tenim els mateixos drets, els vascos i navarros no tenen més drets que jo.
El concert econòmic vasc no és multilateral però és solidari igualment, la comunitat navarresa i vasca aporten diners al conjunt de l'estat.
La persona que va fer la proposta de finançament més radical, Artur Mas, va proposar un 2% de solidaritat, que ja és molt i molt més del que hi destina cap regió europea, i tot hi així se li han tirat a sobre i el van obligar a canviar la proposta per l'actual.
Entenc que et quedis sense arguments però aquí ningú ha proposat no cedir diners a la resta de comunitats, si et llegeixes l'estatut veuràs que hi ha una quota obligatòria de solidaritat.
Efectivament, destinar el 10% del PIB a altres regions és dolent per tots, doncs per culpa d'aquests diners que no tornen Catalunya perdrà pes i oportunitats i cada cop podrà destinar menys solidaritat a la resta.
 
"Al comentari anònim dir-li que les meves paraules poden haver estat mal interpretades. Em referia que quan es té una idea d'Espanya diferent és molt díficil, per no dir impossible, arribar a un acord per com ha de ser aquesta Espanya per molt que les dues parts s'hi impliquin molt en la discusió. "

Llavors com a polític, quina solució proposaries per tal que tots ens sentíssim còmodes?
 
Declaraciones de Montserrat De Diego

Que opinión te merece el escrito que ha hecho la militante socialista y regidora del Ayuntamiento de Tordera acusando al pueblo o buena parte del pueblo que esta todavía en la “ PREHISTORIA “?. Esto es democracia o dictadura socialista, quien no me vota a mi no vale el voto, por ejemplo.
 
Pedro, doncs així quan les altres comunitats hagin prosperat més, no caldrà destinar tants diners.

Al primer usuari anònim:

La solució més còmoda per a la majoria dels ciutadans és que es resolguessin els problemes reals de la gent. El model d'Espanya ha de ser consensuat per la majoria d'espanyols. En el moment en què hi hagi una demanda social important de canvi de model d'Estat és quan les forces polítiques s'haurien d'asseure a negociar.

Al segundo usuario anónimo:

Quien haya realizado declaraciones de tal índole es indudable que su obligación (al menos moral) es dimitir. No se puede tachar a una parte del pueblo como prehistórico solo por no votar a una formación concreta. Con esa descalificación se insulta y se infravalora tanto a los otros partidos como a la gente que los vota.
La democracia también es respetar que la gente vote a quien quiera y no por eso votará mal sino que votará a quién cree que lo hará mejor.
Lo que ha pasado con estas declaraciones es que no están firmadas por Montserrat de Diego y siempre puede quedar la duda sobre si es ella quién las ha hecho o no.
 
Xavi, quina felicitat i quina demagògia tant gran. Les altres comunitats ja han prosperat més, actualment Catalunya es veu superada en renda per habitant per comunitats com Castella i Lleó o Extremadura. Però per culpa teva i dels teus acòlits seguim destinant la mateixa suma de diners que abans, de manera que ens anem empobrint.
Xavi, ho dic seriosament, no em contestis sinó t'informes, pequè cada vegada que obres la boca la dius més grossa, llegeix algun llibre sobre el tema, encara que només sigui un, o llegeix algun article sobre el tema, encara que només sigui un, nosé, alguna cosa on poder-te recolzar per saber-ne una mica i basar-hi les opinions. Per parlar d'alguna cosa abans te n'has d'informar, no t'en penediràs, és molt agradable saber coses.
 
Estoy de acuerdo contigo que no esta firmado por la regidora socialista, pero no me negaras que el vocabulario es penoso y tiene el sello de Montserrat De Diego.
No sé si tienes referencia de su estilo, pero es el mismo. Palabras suyas efectuadas hacen aproximadamente en las elecciones municipales del 2.003 un servidor estaba presente: No entiendo como todavía hay hijos de p... que votan al PP, no lo entiendo” esas fueron sus palabras.
Esta señora para no decirle otra cosa, no puede representar nunca a un pueblo, ni como concejala, ni como representante de un partido político, sea el que sea. Por eso le exigimos su dimisión de su cargo publico.
 
Pedro, l'any 2001 la renta per càpita era de 19.445 euros. La d'Extremadura, 10.461 euros i la de Castella i Lleó, 15.070 euros.

L'any 2004 Catalunya tenia una renta per càpita de 23.175 euros, mentre que Extremadura en tenia 12.886 i Castella i Lleó, 18.199.

Sobre Montserrat de Diego, decir que es ella la que tiene que tomar la decisión y que si realmente son ciertos todos esos comentarios lo más correcto sería dimitir.
 
D'on has tret aquestes dades tant falses?
Ah, per cert, has de dir si les dades són abans de la redistribució o després, és a dir, has de dir si la renda que dónes és la d'abans de cobrar els impostos (Catalunya) o abans de rebre les subvencions (Extremadura).
Em sembla molt bé que tu creguis que tenen dret a cobrar un atur més elevat els extremenys que els catalans, però els catalans tenim dret a queixar-nos.
 
De l'Institut Nacional d'Estadística les de 2004 i d'Eroski Consumer les de 2001.

Aquí el que s'ha de fer és procurar que amb la solidaritat s'equipari aquesta renda per càpita de manera que al llarg dels anys, en comptes de que Extremadura i Catalunya tinguin 10 la primera i 20 la segona, passin a tenir 21 les dues.
 
"La solució més còmoda per a la majoria dels ciutadans és que es resolguessin els problemes reals de la gent. El model d'Espanya ha de ser consensuat per la majoria d'espanyols. En el moment en què hi hagi una demanda social important de canvi de model d'Estat és quan les forces polítiques s'haurien d'asseure a negociar."

Que el 90% del Parlament de Catalunya proposi un canvi en l'Estatut no et sembla important, o almenys un percentatge a ser tingut en consideració?

I sobre resoldre els problemes reals... no creus que hi ha d'haver marcs bàsics de convivència que permetin atacar aquests problemes? I no creus que és bo que aquests marcs bàsics es vagin actualitzant en el temps?
 
He d'expressar la meva admiració per monsieur Martín. T'envejo nanu. Envejo que als 18 anys estiguis tant segur de saber el que convé a tota Espanya,fins i tot quan ni els propis espanyols (ciutadans de l'Estat) ho saben. T'envejo a tu i a tot el teu partit per tenir tanta fe en vosaltres mateixos, tanta fe que, d'altra banda, fa que tota discusió sigui banal perquè està clar qui té la raó. S'ha de viure molt bé en aquesta situació de seguretat absoluta.
És per això que discrepo d'en Pedro. No llegeixis, no t'informis de res que no sigui el que tu ja penses perquè tens la sort d'haver trobat el teu camí recte. Diuen que la realitat es fa sempre evident en el moment de morir, que el moment de morir i de veure la llum són el mateix i que algú es pot donar per satisfet quan veu la llum encara que sigui un minut abans de tancar els ulls per sempre. Creu-me que m'en alegro per tu que als 18 anys, amb una llarga vida per endavant si Déu vol, hagis vist la llum. Et pots donar per molt satisfet.
T'envejo nanu.
 
simplement sou Espanyols, no tinc res més a dir.
 
Al primer usuari anònim, dir-li que el PP va estar d'acord en actualitzar l'Estatut i bona prova d'això és que vam participar a les ponències. Ara, no estem d'acord en l'Estatut que ha sortit del Parlament, per dos motius. Perquè considerem que supera els límits constitucionals i perquè és intervencionista.

Ferran, al PP no tenim la raó absoluta, simplement diem el que creiem que beneficia més al conjunt global de la ciutadania.

I al segon usuari anònim, dir-te que simplement som persones que tenim dret a dir el que pensem, com tothom.
 
Ja t'has perdut nanu. Vigila que no deixis de veure el camí...
 
Jo sempre et diré el mateix, informa't una mica i et farà profit, que es nota massa que no has llegit res sobre el tema.
Mira, segons dades dels professors Alcaide i Alcaide per a la Fundación de las Cajas de Ahorros (FUNCAS), úniques dades fiscals que el teu nefast partit ens ha deixat veure, les úniques comunitats que van perdre renda disponible per càpita entre l'any 1995 i 2002 van ser Aragó, Balears, Múrica i Catalunya. Extremadura i Andalusia van augmentar i tot hi això per culpa teva encara reben grans quantitats de diners.
 
Em podries donar un link per veure les dades? No és que no me'n refïi, però voldria veure-les per tal de comentar-les.

És dolent que en conjunt Espanya pugi?
 
És bo que Catalunya baixi?
Les dades les trobaràs a www.funcas.es. Ja et dic, no són fiables perquè per culpa teva les úniques dades fiables estan tancades a Madrid.
 
Catalunya ha de procurar aumentar amb els recursos dels que disposa, la gestió d'aquests recursos s'ha de fer bé i hom no es pot excusar en que no hi ha prou diners.

Si Catalunya tingués un règim de concert econòmic, aleshores seria legítim que les zones més riques de Catalunya reclamessin també aquest concert. Aleshores els ciutadans més rics d'aquestes zones també tindrien dret al concert econòmic personal.
 
Al final sempre el mateix argument.Quan veus que perds surts amb el mateix argument poc científic de sempre, llegeix alguna cosa sobre el tema sisplau. Evidentment que ens podem excusar en què no hi ha prous diners com ho han fet Califòrnia, els lander o els estats del nord d'Itàlia per dèficits molt més baixos que el nostre.
I admet el mea culpa del teu nefast partit en el fet que no hi hagi abalnces fiscals.
 
És l'argument que crec més correcte, el de solidaritat entre territoris per tal de prosperar.
 
Per prosperar no, t'has equivocat de verb, volies dir retrocedir, perquè com t'he dit Catalunya retrocedeix.
Et sembla bé fer retrocedir Catalunya a costa del creixement d'altres llocs? No és millor créixer els dos alhora enlloc d'exprimir Catalunya?
Va vinga, llegeix alguna cosa sobre el tema i respon-me.
 
Tens raó que dius que és millor créixer els dos alhora. Per això des del PP estem oberts a parlar d'un sistema de finançament just i que al mateix temps mantingui la solidaritat interterritorial.

Tant que vols que llegeixi dona'm un link on digui clarament que per culpa de la solidaritat interterritorial Catalunya va enrere.
 
No és cert, perquè llavors no us cagarieu en l'actual sistema i us inventarieu que trenca la unitat de mercat, cosa totalment falsa perquè llavors aquesta unitat de mercat ja estaria trencada a Euskadi i Navarra, amb propostos molt més radicals.
Des del PP heu fet el que heu pogut per asfixiar l'economia catalana. Amb l'ajut del PSOE ho podeu aconseguir.
www.ramontremosa.com
Quina vergonya que no surti de dins teu llegir altres coses que la razón, l'abc, el mundo o escoltar la COPE.
 
El concert econòmic d'Euskadi i Navarra és una prerrogativa basada en fets històrics. Personalment no estic d'acord a que s'atorguin aquestes privilegis, però així es va decidir en el seu moment.

Quin interés podem tenir al PP per asfixiar l'economia del nostre propi país? No som Fidel Castro.

Llegint aquestes economistes que tant t'agraden simplement veure una opinió més, però això no voldrà dir que sigui la més encertada.
D'altres economistes discreparan totalment, i d'altres hi coincidiran, però la opinió de Ramon Tremosa, seguirà sent una opinió respectable, però no universal ni amb el contingut de la veritat absoluta.

Tot i això no te'n puc donar la opinió d'aquest economista no pas perquè no el vulgui llegir, sinó perquè els documents que em baixo en format PDF em diuen que estan danyats.

A la que pugui llegir-lo, no et preocupis que ja te'n donaré la opinió.
 
Curiosament els millors economistes com en Sala-Martín o en Michael Porter coincideixen amb en Tremosa. Però sempre tindràs en Rato per seguir sent feliç. El que has de fer és debatre i no escapar-te per la tangent de manera demagògica parlant dels barris.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?