viernes, diciembre 02, 2005

 
ENQUESTES

Ahir es va publicar la darrere enquesta del Centre d'Estudis d'Opinió. Aquestes enquestes del CIS català, no fan una estimació de vot, sinó que pregunten de forma directa a qui es votarà. Molts enquestats responen o bé que no voten o bé que no ho saben.
Segons el Centre, dirigit per Gabriel Colomé, CiU guanyaria les eleccions a Catalunya amb un 20'8 % en intenció directa de vot, seguit del PSC amb dues dècimes menys. Més lluny quedaria ERC amb un 12'3 %. ICV seria la quarta força política (6%) i per últim el PP, que només obtindria un 4'9 % dels vots.

Sobre el paper, l'enquesta és dolenta per al PP, però si mirem l'informe veiem que l'única força que pujaria respecte a les eleccions de 2003 en cas de celebrar-se eleccions autonòmiques ara mateix, seria el Partit Popular.
Això té una explicació quan veiem la resposta a la pregunta ¿qui va votar a les darreres eleccions autonòmiques de novembre de 2003?.
El PP va obtenir un 4 % dels vots. O sigui que passaríem d'un 4% a un 4'9%. Representa un augment del suport al PP d'un 22%. Aquest augment traduït equivaldria a que el PPC passaria d'un 11'87 % que va obtenir a les eleccions de 2003 a un 14'5 % (exactament igual que l'enquesta de "el Pais" sobre perspectiva de vot en unes eleccions catalanes).
El mateix passaria en unes eleccions generals (el PP pujaria un 11% a Catalunya). La resta de partits experimentarien un descens.

Malgrat el que puguin fer creure alguns, el PP no està sol i a Catalunya té cada vegada més persones que li donen suport perquè defensem la posició de tots els ciutadans de Catalunya dins de l'Espanya dels ciutadans (siguin de Barcelona o de Múrcia), defugint de projectes, que alguns utilitzen per atacar i no per solucionar problemes.

Comments:
Però Xavier, el Partit Popular segueix sent la quarta o la cinquena força política a Catalunya. Alguna cosa no funciona quan a la resta de Comunitats Autònomes sou la primera o la segona força (excepte País Basc). No creus que a Catalunya, per l'especificiat que té aquesta Comunitat, el PPC hauria de tenir un projecte i un discurs menys lligat al PP? Ja sé que hi ha gent, com l'Aleix Vidal Quadras, que fins i tot critica l'autonomia i el projecte del PP català, però sincerament crec que, pel bé del vostre partit i, sobretot, per la necessitat de tenir a Catalunya un centre-dreta moderat no nacionalista, caldria algun canvi que altre.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?