miércoles, diciembre 21, 2005

 
CAC
En el post d'avui, adjuntaré un article del periodista i escriptor Juan Carlos Girauta, col·laborador de Libertad Digital. Aquí va:

Ring… ring…

- Dígame
- ¿Hablo con el CAC?
- Sí, dígame.
- Nada, que soy un ciudadano de a pie que quiere felicitarles por sus nuevas competencias y darles algunos datos de interés.
- ¿Sobre medios de comunicación?
- Sí, sí, sobre medios y sobre ese tema de orientar los contenidos al insulto y a la vejación pública de determinadas personas…
- Entiendo.
- Y también sobre lo de crear animadversión hacia representantes políticos.
- Espere, que saco la libreta de la COPE y tomo nota.
- ¿La COPE? No, no, mire, es que hay un columnista, juez por más señas, que no sólo ha insultado y vejado sino que se lamentó de que a una víctima del terrorismo no le dispararan al corazón.
- El Colegio de Periodistas ha dado su apoyo a ese señor.
- ¿Al amenazado?
- No, al…ejem… al columnista. En realidad no había ninguna amenaza.
- También escribía “hijo de puta”.
- Mire, yo pensaba que iba a hablarme de la COPE. Ahora mismo no tengo tiempo…
- ¿Ustedes no forman parte de la Generalidad?
- Sí, ¿por qué?
- ¿No es la Generalidad copropietaria del diario Avui?
- Sí…
- Pues en ese diario se amenazó de muerte a Albert Boadella.
- Es que ahora mismo estoy muy ocupado.
- Y en TV3, que también es suya, se presentaba a José María Aznar, otra víctima del terrorismo, como un mosquito. Luego lo liquidaban con un matamoscas. ¿No habrá ahí algo de animadversión hacia un representante político?
- ¡Válgame Dios! Qué tarde es… Voy a tener que dejarle.
- A ver con esta: una tal Maruja llamó “hijos de puta” a los votantes del PP.
- Pues nada, buenas tardes.
- ¿Tiene emisoras la cadena SER en Cataluña?
- Sí, claro.
- Pues, a diferencia de la COPE, ahí hay un colaborador condenado por atentar contra el honor. El honor del padre de Antonio Herrero.
- Sí, sí. Pero, ¿de la COPE no tiene nada?
- Pues, ahora mismo, no.
- Señor mío, me parece que no lo ha captado: aquí recogemos material sobre ellos.
- ¿Quiénes son ellos?
- La COPE.
- Entonces todos los demás debemos ser nosotros, ¿no? Incluyendo al juez Fanlo, a Oriol Mallo, a Maruja Torres, a los cuates de Buenafuente, al difamador de la SER...
- Todo lo que no es ellos es nosotros.
- ¿Y qué hay de vosotros?
- ¿Nosotros?
- No, vosotros.
- Pues eso.
- Pues vale.
- Hala, si tiene algo de la COPE, no dude en llamarme.
- ¡Ya sé! Hay un libro que se llama Les barbaritats de la COPE en cuya contraportada aparece una frase atribuida a Jiménez Losantos; jamás la pronunció.
- ¿Usted no entiende nada, no?
- Yo creía que ustedes se dedicaban a…
- ¡Adiós!


Tit… tit…tit…

El CAC no hauria d'existir, però ja que existeix, que com a mínim jutgi a tothom per igual. És el mínim que li demanem si vol que la gent confïi en ell com a organisme independent i plural. D'altra banda, sobraran raons per anomenar-lo comissari polític i censor de premsa "no-oficial".

Comments:
El cac no és un servei de consol dels rabiosos, aquest tio no va a fer una queixa, va a fer un article.
Com cadem Xavi, hem de permetre amanaces i insults si o no, si el teu amic te una queixa, que la fagi i punt.
 
Com deia, la teva opinió la dicta la COPE. aLLÒ QUE DIU fEDEGUCIO a la tarda ho recites al teu blog. Vomitiu.
 
No ho va dir Federico, ho va dir Juan Carlos Girauta. Com pots veure a alguns mitjans es diuen coses pitjors que les que es diuen a la COPE. Però sembla que estan justificats, no?
 
NO.
Si no et sents ofès pel que diu la cope, és perquè tu no et deus sentir català.

I si li dones soport, és perque ets massoquista!
 
això no és retallar la llibertat d'expressió, a la COPE se li dóna un toc d'atenció perquè està sobrepassant el límit de l'ètica professional del periodisme i si no els paren els peus poden arribar a fer alguna cosa pitjor. Només cal veure l'exemple de la "broma" que van fer al recent elegit president de Bolivia, quan el van trucar des del programa LA MAÑANA i un imitador va fer-se passar per Zapatero. No tinc paraules per descriure aquesta actitud.
 
Marc, deixant de banda l'actitud, ens hauria d'importar més algunes de les coses que va dir Evo Morales.
 
Com que nacionalitzarà els hidrocarburs?, petit burgès....
 
Ens ha d'importar més el que diu Evo Morales?Tio , des de quan Evo Morales té un milió i mig d'oients i vàries freqüències a Catalunya?
Ah, Morales és el paio aquell que la COPE li ha fet la broma e fer-se passar per ZP? Tu deus haver rigut molt, com que tot el que fa la COPE et deixa tranquil. Si Evo Morales és la prioritat del PP funda un partit bolivià tio.
El tal Girauta és tertulià de la COPE, els referents de la dreta europea son Churchill o Hayek, els de la dreta espanyola, tu, Fedeguico.
 
Jo em refereixo al què va dir de l'ajuda espanyola si guanyava. Donar suport a un candidat abans de ser president.

No estic a favor de la nacionalització de l'economia perquè perjudica a tothom en general, però són coses de política interna del país.
 
El tema Morales jo no l'he tret, heu estat vosaltres. Importa fins al punt que és dels possibles aliats d'Espanya en el futur més inmediat.
 
Jo no entenc perquè els teus referents són la COPE y Libertad digital. De radicals en sobren a Catalunya, entre tu i els maulets feu feina.
 
Els meus referents són companys del PPC. Els periodistes de la COPE y Libertad Digital, els llegeixo o escolto, així com altres mitjans de comunicació.
 
Diuen que som el que mengem...
 
Curiosament són els únics mitjans de comunicació que cites. A mi si un mitjà m'insulta no el cito, a tu, quan t'insulten, et venen ganes de citar-los i donar publicitat.
 
A mi no m'insulten. El que sí han fet és criticar al PPC, però no insultar-lo. Els posts amb articles de Libertad Digital, parlaven d'altres coses. Els articles que no m'agraden no els postejo, i sóc lliure de postejar allò que vulgui sense faltar a respecte a ningú.
 
Radical: relatiu o pertanyent a l´arrel.
Cura radical:cura que combat el mal en el seu origen.
Radicalisme:corrent de pensament polític que propugna d´una manera democràtica,reformes profundes o canvis substancials de les estructures polítiques i socials de l´estat.

Les meves arrels són catalanes, sóc radical,per tant, militant de maulets.

Sóc dolent?
Sembla que quan parleu de radicalisme, ho feu amb despreci; potser és que no savieu que volia dir.
 
Sembla que quan parleu de gent que se sent espanyola a Catalunya (encara que només ho sigui una mica), ho feu amb despreci.
 
Clar que sí, però tens la mania de citar només mitjans de comunicació que insulten els catalans 24 hores al dia.
 
He citat dos articles que parlaven de temes que considero importants. En cap d'ells s'insultava.
 
No és el mateix sentir-se espanyol que ser espanyolista, tu Martín ets dels segons, et desprecio.
 
Veient aquestes reflexions que feia el senyor (pobre noi) Martín, en les quals parlava sobre el despreci cap als espanyols, només hi vull fer alguna precisió: Jo no tinc cap mena de despreci cap a cap persona sigui de la cultura que sigui, en canvi tú sembla que si. M'agradaria que posessis les coses al seu lloc i no anessis de víctima per la vida amb aquests arguments simplistes.
El despreci cap als Catalans el mostra el teu partit fomentant l'odi cap a una cultura que no sigui "la única" de la pàtria, la mateixa amb la que vau exterminar milers d'indígenes a l'Amèrica Llatina i encara ho esteu celebrant. La mateixa amb la que talleu la llengua Catalana i imposa un genocidi cultural al País Valencià... i així mil i un exemples més. Sóu uns fatxes i només pel sentit profund que té aquesta paraula, podríem constatar que sóu vosaltres qui desprèn el meyspreu cap a qualsevol cultura que no sigui la vostra. No ens tombareu mai, mal us pesi.
 
Joan, a qui volem tombar els del Partit Popular? Ho he dit ple de cops si tingués despreci per la cultura originàriament catalana, que per a mi no és exactament la dels catalans; jo no estaria parlant en català com ho faig.

Anònim, aquest és el "talante" que demostres despreciant a la gent? Quina diferència creus que hi ha entre espanyol i espanyolista? Tanta importància li dones a les nacionalitats i no realment al què succeeix realment i el que preocupa a la gent?
 
Xavi, el PP va votar en contra de l'aprovació definitiva de la regulació del Consell Audiovisual quan amb anterioritat s'hi havia mostrat a favor. Extrany?
El CAC no existeix només per vigilar a la COPE, com sembla que victimistes ens volen fer creure en Federico, en Moa, en Vidal o en Girauta, sinó per controlar la veracitat i el respecte als drets fonamentals als mitjans de comunicació (Cal recordar a més que la utilització de les ones radiofòniques o televisives és una autorització administrativa i per tant l'administració té dret a verificar que no s'atempti contra els drets fonamentals als mitjans públics o privats). Si la COPE infringeix els drets d'una part de la població i no té cap respecte pel dret a l'honor doncs haurà de ser estudiada i, si es compleixen els requisits, sancionada.
I així amb qualsevol mitjà.
O és que si el CAC actua contra els que no són amics ho fa molt bé i si ho fa contra els amics està molt malament.
Per cert, la broma a Evo Morales, personatge que no entraré a valorar, em sembla de molt poc patriotisme sobretot venint de part d'una radio que es preocupa molt de l'interés d'Espanya.
Per cert, perquè el PP de Catalunya continua defensant la COPE i la gent dialogant i respectuosa com tu no s'allunya dels seus arguments tremendistes i els seus enganys continus.
Bones festes Xavi!
 
Hola Joan, gràcies per participar i bones festes.
El PP va dir que estava a l'espera de decidir el seu vot que en un principi seria favorable. Volien veure un informe del Consell Consultiu. La veritat és que al final el vot va ser negatiu.

Estic d'acord a que si aquest Consell Audivisual actua ho ha de fer sobre tots els mitjans de comunicació.

Però, crec que el CAC ja de per si no hauria d'existir, perquè per això ja hi són els tribunals.

Alguns dels arguments de la COPE i jo ho he dit vàries vegades al blog no són sant de la meva devoció, sinó més aviat tot al contrari, però no per això diré que se l'ha de tancar o silenciar, perquè algunes de les notícies que diu altres mitjans de comunicació no les diuen i viceversa. Cal una pluralitat de mitjans informatius, perquè l'usuari trïi aquell que li agrada més.

Ara, la independència d'un jutge per mi és més alta que la d'un òrgan que depèn d'un govern. Si la COPE, l'Avui, el Mundo o el Periódico (m'és igual el color polític) incompleixen la llei és un tribunal qui ho ha de determinar.
Mentre escrivia aquest comentari he vist que "el Mundo" es feia avui ressò, del que ha dit el Comitè Mundial de Llibertat de Premsa, el qual ha equiparat el CAC com a òrgan censor.

Pel que fa a la broma que la COPE va fer a Evo Morales, estic d'acord a que no va ser encertada (la COPE ja ha demanat disculpes), però hauríem de mirar-ne també el contingut i les paraules del nou president bolivià.

En resum, crec que el CAC o bé hauria de deixar la seva feina als tribunals. Com a mínim (a veure si el temps ens ho diu) hauria de ser plural, objectiu i aplicar els mateixos criteris a tothom.
 
La persona que es sent espanyola a Catalunya,sol ser la que va forma part de un fenomen migratori dels anys 50 -60 més o menys, els quals com és lògic, no han abandonat mai les seves arrels, però d´altra banda, són consiens que han sigut imigrants, i respecten la nova cultura(la catalana).
Però els espanyolistes com tu, solen ser gent, que no reconeixen el fet migratori que hi va haver, i reivindiquen la cultura espanyola com a autoctona.
Aquest problema de base, de no reconeixament de uns fets, els porta a sembrar l´odi i atacar tot allò que no soni a espanyol, que és justament el que fa la COPE. Has entès la diferència?
 
Ha un magrebi (per posar un exemple) no se li passa pel cap denunciar el sistema educatiu del seu fill, defensant el dret a ser atès amb la seva llengua materna (l´àrab), perquè és concient que ha emigrat, i s´ha de integrar a la societat que l´ha acollit.Això, hi ha espanyols que no ho entenen, perquè no són imigrants, sino ocupants. Ho "pilles"?
 
He entès la diferència que dius tu que hi ha, però no hi estic d'acord.

Sóc nascut a Catalunya, em sento català i espanyol al mateix temps, però això per a mi no és el més important.

Reivindico la cultura de totes les persones que formem Catalunya no com a cultura catalana orginària, sinó com a cultura dels catalans. Jo no ataco tot allò que no soni a espanyol, perquè la cultura catalana (entenent aquí cultura catalana com la orginària de Catalunya) també forma part de la riquesa cultural de l'Estat espanyol.

Com explicaries que gent que no ha format part d'aquest fenomen migratori dels anys 50-60 (ja siguin ells mateixos o bé els pares o els avis) pertanyin a partits de caire estatal i també se sentin ni que sigui una mica espanyols? A aquesta gent com els classificaries?
 
Eh, nanu, tius com tu sobreu a Catalunya... si vols ja pots fotre el camp, ningú t'ha demanat.

si no t'agrada catalunya, ja saps on és la frontera.
 
No tinc dret a dir el que penso? He de marxar de Catalunya per pensar diferent a tu?
 
Aquests ultims es diuen botiflers!!!!
Per cert, el PP MAI a defensat la cultura dels imigrants que no són d´origen espanyol, et dirè més, no els deixa ni participar a les eleccions anomenades democràtiques, en que s´ilegalitzen partits, i es nega el dret de vot per origen.
Racistes!!!!
 
Uns altres als que toca discriminar, no, els botiflers?

Poden votar a les eleccions municipals.
 
No pas tant com el PP als imigrants.
Discriminar a aquells que ens discriminen, jo ho trobo reacció lògica.
Discrimineries tu a un lladre que has enxampat robant a casa teva, o li explicaries a on tens les joies?
 
Citant gent que insulta et desacredites. Cita gent que no insulti i deixaràs de desacreditar-te, hi ha molte gent en aquest país que dialoga en lloc d'insultar.
 
No tothom que treballa a la COPE o a LD té el mateix estil. Més d'un cop he llegit articles en els quals es parlava de forma positiva de programes de la Cadena Cope.
 
Xavier

Reconec que t'esforces en mantenir el diàleg i argumentar. No estic d'acord amb alguns dels tons que s'han emprat. A Lasideas.org veuràs que hi ha molts progressistes que estan en contra del CAC. I allà veuràs també els arguments dels que estem a favor. Deixa'm, però, fer un parell de rectificacions:

1. El PPC va votar a favor a la Comissió parlamentària del CAC. De fet, és un tema del que es parla des de fa 5 anys i el PP ha estat molt actiu en aquest àmbit. Una hora abans de la votació mantenia el seu vot favorable. I finament, una trucada i vot en contra. Home. És un dels exercicis més indignes de parlamentarisme que conec. Jo pensava... "Per què voten en contra?". I ara ja ho sé. Voten en contra per afavorir aquest missatge victimista de la COPE.

2. El CAC funciona des de fa més de cinc anys i ha fet desenes d'informes. Un d'ells, per cert, a petició del PPC. Per tant, em permeto dir-te que el teu post és simplement FALS. Tota la legislació espanyola sobre mitjans preveu que l'administració supervisi els mitjans. TOTA. A més, hi ha models similars al CAC a Navarra i a Andalusia. A Europa, tots els estats en tenen un. Et recomano la pàgina web www.epra.org en la que veuràs uns 60 organismes europeus com el CAC, amb moltes més funcions.

Tens més informació (tu diràs que biaixada, però intentem que no) a www.don-aire.blogspot.com i en el blog de Chesi (http://chesi.ch.funpic.de), on veuràs milers d'arguments. Entenc que no cal ser un expert per parlar en el blog del que vulguis. Però de vegades, et pots equivocar (jo també, és clar).

Una abraçada i felicitats pel blog i pel teu "talante", de veritat. Jo ja sé que el PPC no és el PP. A veure si podeu promocionar els Piqué, els Gallardon, el Pla o els Ibarz. No estic gens d'acord amb ells però representen una dreta europea i necessària.
 
Senyor Donaire, moltes gràcies per participar i per aportar nous elements al debat.

És cert que el CAC existeix fa anys. De fet el que s'ha fet ara no és res més que un canvi de la Llei, no la creació de la LLei. És cert que a altres països també n'hi ha. Esperanza Aguirre, però sembla ser que eliminarà el de la Comunitat madrilenya.

He llegit alguns dels informes que el CAC havia fet fins ara, i alguns d'ells no deixen de ser ridículs. La justícia hauria de determinar si algun mitjà de comunicació comet delicte, perquè la justícia presenta un grau d'independència més elevat que un organisme depenent del poder executiu.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?