lunes, noviembre 28, 2005

 
PRIVILEGIS I RESTRICCIONS (FINS QUAN?)

Llegeixo aquest matí a "El Mundo" dues notícies que m'inquieten. La primera d'elles té com a titular " Montilla y Siurana vulneraron la ley cuando fueron consejeros de la Caixa". La segona, és probablement més preocupant perquè afecta directament als drets dels ciutadans: "La Generalitat contrata a una empresa privada para aumentar las inspecciones lingüísticas".

Sobre la primera d'elles simplement comentar que aquest és el "talante" real que tenen els socialistes. Tenen deutes amb la Caixa i per tant no poden ocupar el càrrec de consellers de l'entitat bancària. Vulnerar la llei els va permetre no pagar un deute. Aquesta és la igualtat dels socialistes: tracte de favor per a ells que aquí no passa res.

El PSC, la S potser de sectari, no en té prou amb això, sinó que destina diners de tots els ciutadans a pagar a algú perquè la gent no pugui exercir les seves llibertats més bàsiques.
Què passa? No es pot ficar un ròtul en castellà? Al més pur estil dictatorial se sanciona l'ús d'una llengua que utilitzen una bona part dels ciutadans, i que juntament amb el català ens fa rics culturalment i l'utilitzem en el dia a dia per a comunicar-nos amb les persones.

D'ERC m'ho puc esperar (perquè no ha amagat mai els seus objectius pel que fa a política lingüística), però del PSC, no. És una mesura lamentable i restrictiva de llibertats que l'únic que fa és perjudicar a la societat i a les persones que lliurement i d'acord amb la Constitució es volen expresar en una de les llengües oficials de Catalunya, que es el castellà.

Li demano al Tripartit que deixi viure a la gent en pau, ens sol·lucioni els problemes i no ens en porti de nous.

Al PP garantim la llibertat lingüística ja que és el més racional en una comunitat plural com la catalans i perquè la Constitució ho garanteix, i allò que garanteix la Constitució (sobretot si és una llibertat), no pot venir ningú a carregar-s'ho.

Comments:
en general és correcte el que dius pero difereixo en que la constitucio és intocable.
sabem que catalunya és plural, pero que hi domina el catala en quan a usuaris, és doncs necessari que lestatut equipari el catala al castella, puix és aquesta la propia de tot català. Malgrat aixo, crec que les dues llengues cooficials han de poder ser escrites en rètols per igual.
Atentament, l'insecte-fulla.
 
No entenc el fet que els del pp us passeu tot el dia amb la paraula Constitucio a la boca, quan en el moment d'aprovar-la hi estaveu en contra. Coherencia senyoria.

Per altra banda, trobo ben normal que si hi ha lleis es compleixin. El fet demencial es estar en contra de l'aplicacio d'una llei.

Al pp garantiu la llibertat linguistica?? No fem riure coi. Demana'ls-ho als valencians i a la pobra gent de les illes.
 
No crec que la lingüística sigui una prioritat del poble de Catalunya.
Per mi és més important la Espanya que defenseu des de les deixalles del franquisme, el PP, creant una Espanya amb espanyols de primera divisó (vascos i navarresos) i espanyols de segona divisó (catalans) que no tenen dret al mateix finançament "perquè sí".
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?