miércoles, noviembre 30, 2005

 
JUGAR AMB ELS CIUTADANS
Aquest matí les joventuts d'ERC s'han manifestat a les afores de la cadena COPE.
Les opinions es poden compartir o no, però mai s'han de perseguir. Avui (i portem ja massa temps) s'ha perseguit a qui discrepa, i això no es propi d'un Estat democràtic.

Els periodistes tenen dret a la llibertat d'expresió i mentre no cometin cap delicte la poden utilitzar. Una altra cosa és que hom no estigui d'acord amb allò que diuen els periodistes. A mi per exemple, no m'agrada la cadena Ser, però no per això en demano el tancament, simplement no l'escolto.

Quan s'intenta criminalitzar tot allò que discrepa, quan es vol fer callar tot allò que discrepa intentant tancar el mitjà si fa falta, quan es vol denunciar a la oposició per donar una opinió...
Quan passa tot això, la democràcia i la llibertat trontollen. La possibilitat de ser lliures en una societat en la qual tots tenim dret a participar, trontolla quan passen aquestes coses, però cau del tot quan les amenaces es compleixen.

Espero que tot aquest enrenou i tota aquesta crispació contra una emisora de ràdio discordant siguin "només" armes electorals per tal de criminalitzar les veus contràries. No els hi diré feixistes perquè no ho són, ara els hi diré quan ho facin. Els hi diré feixistes quan no només pretenguin, sinó quan facin callar allò que no els agrada.

El que no es pot fer és perseguir els mitjans que fan sortir a la llum pública aquelles coses que no interessen. I molt menys utilitzar el poble de Catalunya com a escut, perquè aquí l'únic perjudicat de tot això són els ciutadans de Catalunya. Montilla i ERC, no, perquè els interessos dels crèdits han estat perdonats.

Comments:
Xavier,
no es critica que la COPE discrepi del govern, es critiquen les formes i mai s'havien utilitzat formes tan barroeres. Insults, manipulacions i mentides a quilos! Si com a mínim els insults, manipulacions i mentides fossin insignificants...però és que ja passen de la ratlla!
 
No era la meva intenció fer una defensa acèrrima del que diu la COPE, perquè no estic d'acord en moltes coses de les que diu (especialment quan en Losantos diu que al PPC no tenim projecte), però el que si vull defensar és que tinguin la oportunitat de dir-ho.

És clar que les bonos formes i la veritat haurien de ser clau en un periodista, i no dubto que això és el que demana la gent del carrer, però em temo que els Montilla, els Carod, etc. el que busquen és una reacció en contra de tot allò que soni a COPE i a discrepància (perquè fins i tot s'ataca a el Mundo i a Onda Cero).

Però el que ja preocupa més és quan algunes notícies només les publiquin alguns mitjans i quan ho fan es miri d'utilitzar l'escut de "la COPE insulta" per defensar-se, perquè la informació encara que vingui adornada amb insults no deixa de ser informació.

T'agraeixo la participació en el Blog. És reconfortant veure com malgrat no compartir una mateixa ideologia, podem debatre de forma respectuosa.
 
Segur que amb educació i bones formes tu i jo sempre podrem debatre...Per cert, he escrit un comentari a favor teu al Maresme Confidencial arran d'aquell mal educat que diu que t'odia...
 
És a dir que estàs a favor que una emissora digui coses com aquesta:"este gobierno sólo habla con terroristas, homosexuales y catalanes, ya es hora que hable con gente normal"
Visca la democràcia no?
 
Deixem-ho a elecció seva de dir o no dir frases com aquesta, que per cert la trobo passada de to. Si algú creu que és un delicte no ha de fer res més que denunciar-ho.
 
Doncs com a mínim no els recolzis.
No recolzis el boikot.
 
Jo recolzo la llibertat d'expresió. Jo recolzo que si alguna cosa no agrada no se la tanqui simplement perquè no agrada. I si la COPE comet un delicte que la denuncïin (com ha fet ERC).

No recolzo el boicot. No recolzo ni uns boicots ni uns altres, ni els duc a terme. Quan es fa un boicot hi sortim perdent tots, perquè queda condicionada la llibertat d'elecció d'un producte.
 
El problema és que la COPE modifica la realitat per a crear odi, separació i infàmia. Ho intento explicar en aquest post http://don-aire.blogspot.com/2005/11/deconstrucci-de-la-cope.html
 
Pedro et recordo que el primer boicot va ser iniciativa del teu jefe el sr.carod amb la candidatura madrid.Gracies per ser els primers ,ja veieu que vau sentar precedent.
 
Senyor Donaire, gràcies per participar. He llegit el que diu de la Cope al seu blog.

És cert que hi ha coses de la COPE que no agraden, ni a vostè ni a mi, ni a molta gent, però per això estan les lleis i si les incompleix aleshores que siguin denunciats (probablement el més sensat és el que ha fet ERC).

Però en una cosa no estaré d'acord. No estic d'acord a que amb l'excusa de l'anticatalanisme es justifiquin moltes coses. Si Losantos denuncia que en un sector de Catalunya hi ha corrupció té dret a fer-ho i si algú diu que això és anticatalanisme va equivocat. Perquè si gràcies (encara que només sigui en part) a FJL es pot aturar la corrupció, podrem dir que ha passat una cosa positiva a Catalunya. Si es mira d'amagar tot això sota l'escut de l'anticatalanisme poc o res avançarem.
 
Publicar un comentario



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?